18 yaş altı otobüsle şehirler arası seyahat yapabilir mi?

squadaasigim

Hectopat
Daha fazla  
16 yaşındayım, yüzüm yaşıtlarıma göre gayet büyük gösteriyor, sakallarım vesaire de var. Ama merak ettiğim nokta şu Bursa'dan aydın'a gideceğim ve yaşım 18'in altında olduğu için herhangi bir sorun yaşar mıyım, veli izin belgesi vs. isteniyor mu? Bileti internetten almayı planlıyorum. Bilenler aydınlatabilir mi?

Karayolları taşıma yönetmeliğine göre 18 yaşından küçük çocuklara otobüs bileti satılmaz. Yanında yetişkin birisi olması gerekir. 16-18 yaşındaki çocuklar, ebeveyn izni ile otobüsle yalnız başına seyahat edebilir.

Karayolları taşıma yönetmeliğine göre 18 yaşından küçük çocuklara otobüs bileti satılmaz. Yanında yetişkin birisi olması gerekir. 16-18 yaşındaki çocuklar, ebeveyn izni ile otobüsle yalnız başına seyahat edebilir.

Yeni düzenlemeyle 12 yaş ve üstü için izin belgesi aranmıyor gibi bir şey okumuştur seyahat firmalarının birinde, doğru mudur acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yaşındayım, yüzüm yaşıtlarıma göre gayet büyük gösteriyor, sakallarım vesaire de var. Ama merak ettiğim nokta şu Bursa'dan aydın'a gideceğim ve yaşım 18'in altında olduğu için herhangi bir sorun yaşar mıyım, veli izin belgesi vs. isteniyor mu? Bileti internetten almayı planlıyorum. Bilenler aydınlatabilir mi?
Daha geçen hafta yaptım hocam. İneceğiniz yeri kaçırmadıkça bir problem olmuyor. Bizzat deneyimledim de :D

Ben İstanbul'dan Sakarya'ya otobusle gidip gelmiştim bir sıkıntı çıkmadı ama bileti velim almıştı bir şey fark eder mi bilmiyorum.

Hocam kaçıncı madde acaba? Bulamadım.

12 yaşımdayken veli izin belgesi ile gitmiştim, yaş sınırı yok.

Ben 17 yaşında memlekete gitmiştim otobüsle, hiç de bir sorun olmamıştı. Kimse yaşımı da sormadı, bilet uygulamasında TC numaram ve doğum tarihim de vardı, uygulama da sorun etmemişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı