18 yaş altı sanayide çalışınca iyi maaş verilir mi?

waitra

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. 15 yaşindayım ve bilgisayar almak için otosanayide çalışmayı planlıyorum. Bu işle alakalı fazlasıyla bilgim var ancak ne kadar maaş alırım bilmiyorum. Sanayi olmasa da bu yaşta maaşı yüksek olan bir meslek var mı? İstanbul Beylikdüzü tarafında yaşıyorum. Konuyla alakalı bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?

Sanayiye girmeni tavsiye ederim tabi tanıdık varsa. Çırak olarak alacağın en az asgari ücret olmalı. Tanıdığın varsa sende kendini verirsen iş öğrenirsin ve sanayi işi gerçekten çok mantıklı n kötü ihtimalle ilerde araban arıza yaptığında götürebileceğin bir tanıdığın olacak yada kendin yapabileceksin.

Haklısın.Ama şöyle bir sorun var.Sanayide bir iş bulduğumda bana asgari ücret verirlermi 15 yaşında bir çırağa yani kararsız kaldım.

Haklısın. Ama şöyle bir sorun var. Sanayide bir iş bulduğumda bana asgari ücret verirler mi 15 yaşında bir çırağa yani kararsız kaldım.

Hangi şehirde oturuyorsun Antalya gibi turizm gelişmiş şehirlerde oturuyorsan otelciliğe başlayabilirsin askeri maaş veriyorlar.

Yaşadığın şehri görmemişim pardon

Eskiden bende orada oturuyordum marmarapark 5M Migros'da falan restorantarda ya da köşebaşı restoranlarında çalış minimum asgeri ücretin yarısı maaş alırsın işini iyi yaparsan.

Vermezler. Ayrıca sanayi öneren romantikleri dinleme derim. Zor ve pis bir iş olmasının yanı sıra işi öğrenmen de yanındaki ustaya bağlıdır.

Asgari ücret vermezler, tanıdık birisinin yanında çalışacaksan ve yaz sonuna kadar çalışacaksan belki asgari ücret verirler ama çok zor bir ihtimal. Muhtemelen haftalık alacaksın haftalık 3-4K arası bir şey alırsın diye tahmin ediyorum. Ben, sanayiye göre daha kolay iş yapmışlığım var. Haftalık 3K para veriyorlardı, muhtemelen Seninki'de öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…