18 yaş altına çakmak satışı yasak mıdır?

Lukass

Hectopat
Yer
İzmit
Selam, semaver vs yaparken odunları rahat tutuşması için rüzgarda sönmeyen çakmak almak istiyorum. Açıkçası market biraz uzak ve bende gitmek istemiyorum. Kardeşim 14 yaşında ve dershaneye gidiyor. Yakındaki markette satıldığını görmüştüm almasını rica edeceğim. Ama internette bazı illerde 18 yaş altına çakmak satışının yasak olduğu yazıyor. Kocaeli ilini bulamadım ama emin de değilim yasak olup olmadığı konusunda. Bilgisi olan yardım edebilir mi?

Sigara satışı kesinlikle yasak da bazı marketler 18 yaş altına çakmak vermeyebiliyor.

Serbesttir hocam nerde görülmüş çakmak yasağı zaten çoğu yer sigarayı alkolüde verdiğinden sıkıntı olmaz.

Sigara satışı kesinlikle yasak da bazı marketler 18 yaş altına çakmak vermeyebiliyor.

Bu her yerde geçerli değil yürümeye başladığımdan beri anneme sigara alırım hiçbir bakkal da sen kaç yaşındasın sigarayı napacaksın diye sormadı çakmak kibrit vs hiç sorun olmaz diye düşünüyorum.

Yasak ama çoğu yerde veriyorlar küçük yaştakilere sigara ve çakmak. Eğer vermezlerse kardeşiniz ateş yakacağız derse verirler.

@429905 yasal olarak yasak diye biliyorum. Şikayet edilirse market sahibi ceza alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…