Çözüldü 18 yaşında askerlik yoklama süresi 6 ay olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

votanwagner

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 18 yaşındayım ve 19'a girmeme daha 6.5 ay var ancak e-Devlet'te askerliğim kısmına girince yoklama süreme 6 ay gösteriyor. Sebebi ne olabilir bunun? Tüm çevremdeki herkesin 20 yaşına kadar vakti var ancak ben 18 olmama rağmen 6 aya yoklama işlemi yapmam gerektiği gözüküyor. Lise mezunuyum, üniversiteye hazırlanıyorum bir yandan.

Çözüm
20 yaşına gireceğin yıl askere gitmekle yükümlüsün. Senin ki Aralık'ta olduğu için öyle olmuş. 22 yaşına kadar tecil hakkın mevcut, yıl sonuna doğru e-devlet üzerinden tecil başvurusunda bulun veya şubeye diplomanla müracaat et.
Arkadaşlar merhaba, 18 yaşındayım ve 19'a girmeme daha 6.5 ay var ancak e-Devlet'te askerliğim kısmına girince yoklama süreme 6 ay gösteriyor. Sebebi ne olabilir bunun? Tüm çevremdeki herkesin 20 yaşına kadar vakti var ancak ben 18 olmama rağmen 6 aya yoklama işlemi yapmam gerektiği gözüküyor. Lise mezunuyum, üniversiteye hazırlanıyorum bir yandan.
Lise diplomanla birlikte en yakın askerlik şubesine gidip tecilletirmelisin.

Lise diplomanla birlikte en yakın askerlik şubesine gidip tecilletirmelisin.

Merhaba tekrardan, yakın bir arkadaşım 18 yaşında liseden mezun oldu üniversiteye gitmedi ve 20 yaşında askerlik süresi geldi 2 sene uzattı 22 yaşında askere gidecek yani. Beni neden 18 yaşımda çağırıyorlar onu anlamadım.

20 yaşına gireceğin yıl askere gitmekle yükümlüsün. Senin ki Aralık'ta olduğu için öyle olmuş. 22 yaşına kadar tecil hakkın mevcut, yıl sonuna doğru e-devlet üzerinden tecil başvurusunda bulun veya şubeye diplomanla müracaat et.

Çözüm
20 yaşına gireceğin yıl askere gitmekle yükümlüsün. Senin ki aralık'ta olduğu için öyle olmuş. 22 yaşına kadar tecil hakkın mevcut, yıl sonuna doğru e-Devlet üzerinden tecil başvurusunda bulun veya şubeye diplomanla müracaat et.

Tecil zamanı gelince e-Devlet üzerinden tecil ettirebilir miyim şubeye gitmeden bilgin var mı teşekkürler şimdiden.

Tecil zamanı gelince e-Devlet üzerinden tecil ettirebilir miyim şubeye gitmeden bilgin var mı teşekkürler şimdiden.
Ettirebilirsin ama bazılarında diploma gözükmüyor, o yüzden mecbur askeri şubeye gitmek gerekiyor. Aralık ayında E-Devlet üzerinden tecil yaptırmayı dene olmazsa şubeye gidersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı