18 yaşında çalışmalı mı okunmalı mı?

wesnax

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
18 yaşındayım ve liseden yeni mezun oldum denilebilir. Hep bir üniversite okumak isterdim; isteğim istekle kaldı ve derslerim her zaman kötü gitti. Acaba akıllanmam için 5-6 ay civarı dışarıdaki hayata atılıp bir işe girip sonrasında edindiğim bakış açılarıyla ders çalışıp hazırlansam mı diyorum.

Ama bir yandan da sanki hayata geç kalacakmışım gibime geliyor çoğu şey için. Sanırım ben paranoya oluyorum bilmiyorum ama forumda beni anlayacak çok insan olduğunu düşünüyorum.

Yarı zamanlı bir işe gir. Hem ders çalışırsın hem de para kazanırsın. Aksi takdirde ailen haklı olarak tüm yıl evde kalmanı iyi karşılamayacak

Muhtemelen sosyal medyada 'Okuyanlar iş bulamıyor!' gibi videoları görmüşsündür. Ama lise mezunu olan bir kişi Üniversite mezununa göre çok daha yüksek ihtimalle işsiz kalır. Düşük puanlı bir bölüm okusan bile lise mezunu olmaktan iyidir.

Ne olmak istiyorsun gelecekte?

Bilgisayar mühendisliği.

Hayır, iş bulmak niteliğe bağlı kalıyor sadece kararsızlığın çöküşe götürdüğü bir dönem içindeyim ve zamanım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…