Dil kursları ücretli orada rahat yaşayabileceğiniz sanmıyorum gıda fiyatları ve ev fiyatları da çok yüksek. En iyi bilgiyi danışmanlık firmalarından alabilirsiniz. Fakat en ucuz yol ile gitmeyi size sunabileceklerini sanmıyorum. O tarz bir bilgiye ihtiyacınız varsa sizin çabalayıp bulmanız lazım.
Arkadaşlar İsviçre'de yaşanır mı? Yeşil pasaportun süresi bitince orada kalabiliyor muyum? Oranın dilini bilmeden gidilirse sıkıntı çıkıyor mu? Dil kursları ücretli mi? Orada nasıl yaşayabilirim?
Ekonomi nasıl yüksek ya. 2 milyon göçmeni var zaten 800 milyar gayri yurt içi hasılatı var.
Almanca'yı öğrenirsen sıkıntı çekmessin Türkiye'de Almanca bilen çok var kaynak iş bulursan teklif ederlerse kalırsın İsviçre hedefin ise Almanca öğren sonra iş tekliflerine bak hangi iş de meşgulsen her ülkede böyledir. Bir de 10 yılmış İsviçre göçmen başvurusu 10 yıl kalman lazım yani 10 yıl kalcağına dil öğren iş bul.
Arkadaşa katılıyorum. İsviçre hakkında sorusu olanlar sorabilir, bildiklerimi cevaplamaya çalışırım.Ekonomi yüksek demedim. Fiyatlar ve yaşam pahalı dedim. Az araştırısanız Avrupa'da yaşamın en pahalı olduğu yer İsviçre'dir. Kiralayacak ev bulmakta bile sorun çekiyor insanlar. Arkadaşa gidemez de demedim danışmanlık şirketleri yardımcı olabileceğini fakat onlarda kendi gelirlerini düşnüdükleri için en ucuz mantıklı yöntemi önermez dedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.