18 yaşından küçük biri polise şikayet edebilir mi?

estedha2

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Farklı şehirde oturan bir arkadaşım var.
Arkadaşım bir şeylere bulaşmış burada anlatmayacağım, 16 17 yaşında ve sanal bir platform üzerinden birisinin elinde arkadaşımın uygunsuz görüntüleri T.C.'si ve diğer bilgileri bulunmakta.

Çocuğu iyi tanıyorum ailesi durumu öğrenirse ya çocuk kendine kast eder ya da ailesi ona kast eder.
İnanı bana ailesi öğrenirse çocuğu bitirirler.

Arkadaşıma şantaj yapan bu kişi ondan bilgileri silme karşılığında 7 bin TL koparmış.
Ama sonra sen gerçekten mi silmemi istiyordun deyip 5 bin daha istemiş.

En sonunda onunla konuştum polise gitmesi gerektiğini söyledim.

Ancak arkadaş ailesine haber gider diye polise gidemiyor.
Arkadaşlar siz söyleyin polislerden istese bu durumu anlatsa ailesinin haberi olmadan bu meseleyi çözemezler mi?

Aileye haber gitmesi zorunlu mu?

Acil cevaplarsanız sevinirim psikolojik durumu iyi değil.

Yüksek ihtimal müstehcen görüntüleri ellerindedir benim aklıma ilk o kısım geldi. 18 yaş altında olduğu için eğer olay müstehcenlikle ilgiliyse velisinin/vasisinin kesinlikle haberi olacak ama diğer konuları bilmiyorum. Hatta diyelim ki böyle bir şey mümkün oldu ve kendi başına işini halleti, evine hiç mahkeme kağıdı gitmeyecek mi? Bu tarz durumlarda ailesine/vasisine söylemeden hiçbir iş yapmasın. Gönderdiği para, atılan mesajlar hepsinin bir ekran görüntüsü alıp savcılığa suç duyursunda bulunsunlar.

Arkadaşının yaptığı şeye göre tavsiye de bulunabiliriz. Kişisel tavsiyem hani salla geç denebilecek şeylerse direkt savcılığa veya en yakın polis karakoluna ailesi ile beraber şikayete gitmeli. Ama çocuk b*k b*k işler yaptıysa bundan sonra otursun yerine. Sanaldaki eleman o kadar ileri götüremez muhtemelen ama olayın detaylarını bilmeden dediğim gibi yorum yapamayız.

Haa ama noramlde yapılması gereken ne diyecek olursan düşünmeden şikayette bulunmak.

Aile konusuna gelince hani bir b*k yemiş mecbur fırçasını yiyecek durum çok ciddi ise forumdan yardım almak yerine özelden yardım almanı tavsiye ederim.

Çok çok bulamazsan birini kullanıcı adı vs. bırakırsan yazıp yardımcı olmaya çalışabilirim gençsiniz dikkatli olun.

Dostlar şöyle
çocukla tekrar konuştum
Ailesi öğrenirse muhtemelen aile faciası yaşanır, en azından kendisi de böyle söyledi
Çocuk istemediğini defalarca belirtmiş ancak karşı taraf sürekli ifşa etmekle tehdit etmiş.

evet müstehcen Görüntüleri elinde karşı tarafta.

Yani anladığım kadarıyla Ailesinin haberi kesin olacak diyorsunuz
bir avukat bulsa veya polislerle konuşsa talepte bulunsa olmaz mı?
ya da sosyal yardım hattını arasa
veyahut siber suçlarddan avukat bulsa?

Her türlü ailesinin haberi olur tekrarlıyorum olay ciddiyse forumlarda yardım aramak yerine özel yardım almanı tavsiye ederim.

Önce kendi adına konuşacak cesareti bul ondan sonra da yaptığın hatalardan ders çıkar ve ona göre davran.

Önce kendi adına konuşacak cesareti bul ondan sonra da yaptığın hatalardan ders çıkar ve ona göre davran.
Önce şu egolu tavırlarından vaz geç
Kimse senden akıl alacak kadar düşük seviyede değil.

Çocukla 6 yıl aynı şehirde yaşadım kim olduğunu ailesini biliyorum
Kendim yaşasam buraya değil bir avukata giderdim merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…