18 yaşından küçükler YouTube'dan para kazanabilir mi?

gadof

Centipat
Daha fazla  
Para kazanma şartlarını 4000 saat falan doldurdum, şu an bekliyorum. 2022 Ağustos'ta 18'e gireceğim.
1- Anne veya baba adına bir Gmail ile mi kaydolmak gerekiyor AdSense'ye?
2- Şimdi annem adına Gmail ve AdSense açsam parayı biriktirsem 4-5 ay sonra 18'e girince kendi adıma geçirebilir miyim AdSense hesabını?
3- Mesela annem adına açtım, kimlik falan doğrulandı. Kendi banka kartımın IBAN'ını ekleyebilir miyim AdSense?
4- Şu an ne yapmam gerekiyor, en basitinden açıklayabilir misiniz? Abone ve saat şartını yerine getirdim, bekliyorum öyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aile onayı falan gerekiyor. Ama vergi işleri de vardı bir aralar onu bilmiyorum. Vergi olayları hala devam ediyorsa araştırmanı iyi yap sonra yıllar sonra 100.000 TL vergi faturası gelmesin.

Para kazanma şartlarını 4000 saat falan doldurdum, şu an bekliyorum. 2022 Ağustos'ta 18'e gireceğim.
1- anne veya baba adına bir Gmail ile mi kaydolmak gerekiyor AdSense'ye?
2- şimdi annem adına Gmail ve AdSense açsam parayı biriktirsem 4-5 ay sonra 18'e girince kendi adıma geçirebilir miyim AdSense hesabını?
3- mesela annem adına açtım, kimlik falan doğrulandı. Kendi banka kartımın IBAN'ını ekleyebilir miyim AdSense?
4- şu an ne yapmam gerekiyor, en basitinden açıklayabilir misiniz? Abone ve saat şartını yerine getirdim, bekliyorum öyle.

Reis bu işler eskisi gibi değil, artık vergisi falan var eğer kendine gerçekten güveniyorsan ben vergimi de öder kazancımı da iyi bir yere getiririm diyorsan araştır aç para kazanmanı.

Yanlış bilmiyorsam, para kazanmak için şirket kurmalı ve bunun vergisini vermelisiniz(aylik 200-500tl arası bir vergisi vardı sanırım). Yani kâr etmek için öncelikle vergi ücretini çıkaracak kadar para kazanmanız lazım.

Tabi bu sistem değişmiş olabilir. Siz yine de araştırın.

Sosyal medya üzerinden yaptıkları içerik paylaşımlarından gelir elde eden youtuberlar ile mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elde ettikleri kazançlardan yüzde 15 oranında vergi alınacak. Yıllık kazancı 650 bin lirayı aşanlar ise yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen gelir vergisine tabi olacaklar.

Kaynak

Yanlış bilmiyorsam, para kazanmak için şirket kurmalı ve bunun vergisini vermelisiniz(aylik 200-500tl arası bir vergisi vardı sanırım). Yani kâr etmek için öncelikle vergi ücretini çıkaracak kadar para kazanmanız lazım.

Tabi bu sistem değişmiş olabilir. Siz yine de araştırın.
Şirket kurma zorunluluğu kalktı. Bankadan yt için hesap açılıyo yatan paranın vergisi kesilip öyle yatıyor baya kolaylaştı.

Vergi en kolay iş hiç dert etmeye gerek yok. AdSense hesabını değiştiremezsin, kimlik doğrulaması adres doğrulaması T.C. kimlik kartı fotosu gibi aşamalardan geçiyorsun, banka hesabı AdSense hesap sahibinin ismi ile aynı olmak zorunda, yaş kısıtlaması olduğunu hiç hatırlamıyorum çok araştırdım zamanında ama yaş ilgi alanım olmadığı için aklımda kalmamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı