180 derece direksiyonu 900 derece yapmak

Siz montaj işini yapmış sayılırsınız. Geriye kablolar kalıyor. Elinizde bir multimetre var mı kablo çıkışlarını ölçerek bulmanızda yardımcı olabilirim.

Siz montaj işini yapmış sayılırsınız. Geriye kablolar kalıyor. Elinizde bir multimetre var mı kablo çıkışlarını ölçerek bulmanızda yardımcı olabilirim.
Ne yazık ki yok. kabloyu bağlama işlemi halolduğunda sağlam çalışmazsa potans'a n11'den arıza talebi açmayı düşünüyorum.

Ne yazık ki yok. kabloyu bağlama işlemi halolduğunda sağlam çalışmazsa potans'a n11'den arıza talebi açmayı düşünüyorum.
Arıza taleplik bir şey yok aslında burada. Çünkü potansı çalışmama riskini alarak denedik. Yani ürün sağlam olsa bile joystick devresi istediğiniz hassasiyette olmayacağı için öngörülebilir bir durumdu. Kablo bağlama işine gelirsek tahmin yürüterek yapalım. Mili sol tarafta kalacak şekilde masaya koyun. Sol taraftakine 5V kablosunu takın. Sağdakine de eksi olanı takın kalan kabloyu da ortaya. Daha basit açıklamak gerekirse önceki potansiyometreden söküldüğü gibi aynı sıra ile lehimlemeyi deneyin.

Lehimi sökememiştim o yüzden direk kabloyu kesmiştim. Dediğinizi deneyeceğim.

Pot yönünü sanarım buldum. ama şöyle bir parça var. direksiyon dönerken sorun çıkarıyor.
Deneyince haber verin olmazsa başka bir şey deneriz.
potansı taktığımda ortaladım ve 2 tur sağa 2 tur sola dönüyor. kablo dolanıyor. tur sonrası zorlanıyor yani sıkıştığını belli ediyor. orayı kesmeli miyim?

Dosya Ekleri

• 20220406_162605.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 82
O kabloyu sakın ama sakın kesmeyin. O kabloyu kestiğiniz anda direksiyonunuz bozulacaktır. O kablo her direksiyonda var ancak ben onu bir şekilde halletmiştim sanırım. Yani takılmaması gerekiyor eğer 2 turdan fazla çevirmezseniz. 2 turdan fazla çevirdiğinizde kendi kartı üzerinden kabloyu söküp kabloyu düzeltmeniz gerekir aksi taktirde gerilip zarar görüyor veya kendisi çıkıyor. Şimdi o kabloyu serbest bırakın yani karttan soketi çekin. Sonrasında ise direksiyonu ortalayın yani potansla beraber. Sonrasında kabloyu takın ve bilgisayara girin ve oradan ayarlamalarınızı yapın. Dediğim gibi bu işin dezavantajı 2 turdan sonra dönerse sorun çıkartır. Yani aslında kendisi yerinden çıkıyor pek kopmuyor ama bir anda direksiyonunuz kaybolur kabloyu yerine takmadığınız sürece. O yüzden ona göre çevirmeniz gerekecek.

Çok özür dilerim yanlış ifade ettim. ordaki engel olan plastiki sökeyim mi diyecektim ama o sizin söylediğinizden sonra denerim Çok sağolun iyi fikir.

Çok özür dilerim yanlış ifade ettim. ordaki engel olan plastiki sökeyim mi diyecektim ama o sizin söylediğinizden sonra denerim Çok sağolun iyi fikir.
Hangi plastikten bahsettiğiniz tam anlamadım resim atabilir misiniz veya resimde işaretler mısınız?

Bu
Afedersiniz yeni farkettim. Pot un diğer parçayla birleşme yeriymiş orayı kesersem iyi olmayacak o Yüzden kablolar için başka bir delik açmayı düşünüyorum. Ya da öneriniz nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-04-07 161114.png
    817,5 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…