180 Hz monitörde 180 altı FPS alınırsa hangi Hz görülür?

justgame28

Femtopat
Daha fazla  
Yakın bir zamanda 180 Hz monitor alacağım ama aklıma bir soru takıldı. Ben monitorü laptopuma bağlıyacağım laptopta CS2 de ortalama 175 FPS alıyorum ama laptop ekranım 165 Hz. Ben şimdi 175 FPS alıyorum ama 165 FPS olarak mı görüyorum? Ve 180 Hz'lik monitorü alınca artık 175 FPS mı göreceğim?

165 Hz ekranın varken neden 180 Hz monitör alıyorsun aradaki 15 Hz'i fark etmen imkansız. Asıl soruna gelirsek 165 Hz monitörün varsa ve 175 FPS alıyorsan ekranda 165 Hz görüntüsü görürsün. 180 Hz monitör alırsan ekranda 175 Hz görüntüsü görürsün.

Saniyede çizilen 175 kareyi, saniyede 180 kere yenileme yapabilen bir ekran sayesinde görebileceksiniz. Ama laptopta olsaydı 165'ini görebilecektiniz. Fakat input lag sürelerini ve ekran yırtılmalarını varsaymıyorum.

Evet monitör takarak daha iyi bir performans alırsınız.(gözle görülür bir artış değil bence.)

Yani kaç fps görüyorsak o kadar hz demek mı? 165 hz monitor bulamadım

Yok benim monitor alma amacım daha büyük ekranda oynamak 15.6 küçük kalıyor gözümde bencede o kadar fark yaratmıyacak

Yani kaç FPS görüyorsak o kadar Hz demek mı? 165 Hz monitor bulamadım

Daha fazla Hz sadece önündeki engelleri kırar. 180 Hz monitör demek en fazla 180 FPS görüntüyü ekranda sunabileceği anlamına gelir, bu değerin(180 hz) altında FPS (175 FPS) alırsan aldığın FPS(175hz=175 FPS) kadarını görürsün. Mantığı basit.

Teşekkür ederim benim zaten monitor alma sebebim 15.6 inçten daha büyük bir ekranda oynamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…