Senin için 3 modeli kıyasladım; biraz kafa karıştırıcı olabileceği için özellikleri açıklayarak aşağıda karşılaştıracağım;
Comparison between: 27" LG 27GL650F, 23.8" AOC 24G2U, 24" BenQ ZOWIE XL2411P
www.displayspecifications.com
Öncelikle baştan LG'yi eliyorum keza ghosting istemiyorum demişsin ve FPS oynuyorum demişsin. Dolayısı ile IPS panel alacağın son panel tipi.
AOC'nin paneli IGZO panel gözüküyor ama IGZO IPS mi bilemiyorum, Zowie'nin ki TN. Burada DP'nin bilgisi biraz muallaktam karşılaştıramayacağım. IGZO ips'de hızlandırmak için kullanılan bir teknoloji. Çok hakim olduğum bir konu değil TFT o yüzden burayı es geçiyorum.
AOC ve Zowie'yi kıyasladığımda renk olarak AOC daha öne çıkıyor fakat parlaklık ve tepki süresi olarak Zowie öne çıkıyor. Buradan anladığım kadarı ile AOC IZGO IPS. Keza renklerin daha iyi olup hızın düşük olması buna dalalet. Parlaklık konusunda da arada baya fark var. AOC'nin paneli 250cdm2, bu da demektir ki odada biraz bile güneş ışığı olduğunda ekranı görmen zorlaşacak. Çok düşük bir değer bu. en az 300 350 olması lazım.
5ms gibi bir ortalama tepki süresi vermişler AOC için. Hiç iç açıcı değil. Eğer daha casual oyunlar oynayacaksan AOC iyi gibi duruyor ama FPS oynayacaksan Zowie daha iyi.
Bu arada adaptive sync teknolojileri Input lag verir monitöre ya da ekran kartına. Yani Ekran kartının yavaş kaldığı durumlarda monitörü yavaşlatır senkronize eder, monitörün yavaş kaldığı durumlarda ekran kartını yavaşlatır senkronize eder. Böylelikle ghosting ve tearing gibi problemlerden kurtulmuş ama monitörün ya da kasanızın tepki süresinden inanılmaz feragat etmiş olursunuz (evet kasanızın da bir tepki süresi var, mouse'a bastığınızda mouse'un tuşu tanıması, işlemciye göndermesi, işlemcinin komutu algılaması, ekran kartına göndermesi, ekran kartının bunun görüntüye döküp monitöre göndermesi bizim farkedemeyeceğimiz bir sürede de olsa bir zaman alıyor).
O yüzden XL2411P'yi tavsiye ederim. Ghosting yaşamazsınız keza TN panel hızlı paneldir hem yenileme hem tepki süresi olarak. Ekran kartınıza ayak uydurur.