1800 TL i3 6100 Sistem Toplama

Daha fazla  
Meslek
Fizyoterapist
Merhaba arkadaşlar, elimdeki bilgisayarım eskidi ve oyunları düşük ayarlarda oynatmaya başladı. Elimdeki Foxconn TH-996 kasa var bu kasaya sığacak sistem tavsiye etmenizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Böyle bir sistem yapabilirsiniz. Eski kasa kullanmanızı tavsiye etmem filtreleri düzgün değildir vs. çabuk tozlanır bu yüzden bu kasayı almanız daha iyi olur 5 fan ile geliyor fan kontrolcüsü de var 200 tl daha koyabilirsiniz bütçenize.

Intel Skylake Core i3 6100 = 419 TL
Asus B150M-K = 300 TL
Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz = 116 TL
Asus Strix GTX 950 = 606 TL
Kingston HyperX Fury 120GB SSD = 153 TL
AeroCool VX 400W 80+ PSU = 93 TL

TOPLAM: 1.687 TL içerisinde HDD - KASA - (İşlemci soğutucu yok. İşlemciden stok soğutucu çıkıyor.)

Gitmişsin H110 koymuş kardeşim bilmiyorsanız her ucuz gördüğünüzü beğenmeyin bir araştırın bu nedir, ne değildir, ne işe yarar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum anakart bu ne kadar kötü olabilir lütfen . Hiç şöyle haber duydun mu "bir tane anakart aldık işlemciyi yedi" ne bekliyorsun yani i3 koyuyoruz i7 değil yani bu işlemci %100 çalışır adam i3 ün yanına 4 tane modül koymayacak yani h110 da yeterli gelir. Seçtiğim anakartın nasıl bir sıkıntısı var söyle bir ? çalıştırdığın zaman pc yanıyor mu? "Her ucuz gördüğünüzü" ucuz gördüğümüz için değil ki bu farkı hissetmeyecek bileşende ucuz olanı seçiyoruz sanki benim seçtiğim bilgisayarı aldı. Sen araştırdın patlıyor muymuş?

Öncelikle beni güldürdün esprinle halen gülüyorum ne adamsın bbelki yarın bir gün parası olur i5 takar biraz ileriyide düşün 50 lira fark ödememek için en dandik kart da alınmaz.

Baktım seçtiğim anakart ile senin seçtiğin anakart arasında fark yok varsa söyle çok merak ediyorum "ASUS MSI'dan" daha iyi deme de . Senin aldığın anakartta 2 ram slotu var, ya bu adam 3 tane daha bellek alacak? Yani ileriye dönük düşünüyorsun da hiç yani 400 W güç kaynağı ile bir yere varamazsın. En ucuzu görüp falan diyorsun onun 20 tl aşağısında msi anakartı B150 M artık ne kadar fark ettirecek bilmiyorum 4 bellek slotu var? Araştırmadan favori ürününü koyuyorsun bir de araştır diyorsun yani pes doğrusu

Asus Msi farkı yok fark burada yongaseti. güç kaynağı yeter yükteyken o sistem 300W zor geçer geçer belki az bir şey zor işte yongaseti bileşenler arasındaki veri yollarını ve iletişimi sağlayan trafik polisi postacı falan gibi düşün en basit tabiriyle

Şuradaki anakart için aşağılaman çok saçma yani. Hayat memat meselesi o anakart yerine bunu alabilir desen yeterdi. Araştırmadan falan diyorsun. Ucuzu seçiyorum orası doğru bütçeye göre o yeterli kalacak ama sen de pahalısını seçiyorsun arasında fark yok ne yapsın adam 300 liralık 2 bellek slotlu anakartı, bunu alsa daha iyi. Ayrıca seçtiğimiz parçaların hepsi aynı sen ssd seçmişsin ben harddisk 400 W yeterli düşünmüşsün bende "geleceğe dönük" olsun diye 600 W seçmişim aradaki fark bu yani. Seçtiğin anakart o 400 W güç kaynağını 600 W yapar mı acaba. B150 mi istiyorsun al 4 slotlu senin anakartından daha iyi;
MSI B150M PRO-VDH Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz VGA&DVI&HDMI Anakart
Adam belki 295x2 koyacak ne biliyorsun yani i5 koyan adam onuda koyar ne biliyon adam sayısal tutturacak 295x2 alacak 400 W yeterli mi olacak (600 W da yeterli olmayacak burada absürd örnek verdim). Geleceğe dönük diyorsun al sana geleceğe dönük 600 W olsun hem güç kaynakları gün geçtikçe gücünü kaybeder.

İfadeler: GCN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…