Bir yakınım küçük bir yerde makineleri yenilemek istiyor. PC başına (10 adet) 1800 bütçe ayırmış, internette satılan i650 işlemcili GT 730 ekran kartlı makinelerden alacaktı ki hemen durdurdum.
Örnek :İzoly K202 i5-650 3.46Ghz 8GB 320GB GT730 4GB Masaüstü Fiyatı
Bu satıcıların iddiasına göre iyi ama götürmez bunlar diyorum. Bana bu kadar bütçe söyledi. Bu bütçe ile PUBG, GTA 5 (en düşün ayarlarda falan olur) gibi oyunları kaldırabilecek makine toplanabilir mi? 2000 lira civarında GTX 1050 i5 2400 satılanı var. Bunlar eski işlemciler olduğu için bir bilgim yok. Bu işlemci bu ekran kartını kaldırır mı? Öyle aman aman makine lazım değil, müşteriler çocuk zaten hep, bahsettiğimiz oyunları kaldırır mı? Kaç sene götürür? Bir de AMD'nin işlemciye gömülü ekran kartları var onlar hakkında hiç bilgim yok. AMD işlemcili daha ucuza gelir mi?
1500 olan linkini vermiş olduğum pc lerden kat kat daha güzel. xeon işlemci hakkında pek bilgim yok gerçi ama biraz baktım i5 650 den çok daha iyi. PEki bu yurtdışı ürünlerin garantisi var mı?
İkinci el de olur. Ama 10 tane aynı olacak şekilde ikinci el parça bulabilir miyiz?