1800 TL Sistem

ahmetvolkan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar vermiş olduğum sistem bütçeme göre sizce nasıldır ?
Uygun parçaları toplamaya çalıştım sonunda SSD ekledim onu da 60 GB yaptım çünkü fazla bir oyun kurmayacağım Windows'u falan kurarım. Asıl meseleye gelelim Sosyal'de bir arkadaşın önerisi üzerine RAM'i tek modül 8 GB yaptım, ileride yükseltmek için. Tek modül RAM bilgisayar performansında bir düşüş yaratır mı ? veya yaratırsa bu ne kadar olur ? Sistemi inşallah bu ay içinde almayı düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler :)
1800 SİSTEM.PNG

ben vatandan alacağım ve biliyorsunuz ki vatandaki fiyatlar aynı değil ve i3 yetersiz mi ? sistemin geleceğe dönük olması için anakartımı yükseltmem gerek ?

yoksa işlemci yükseltmek mi ?

Anakarta K ibareli bir işlemcin olmadığı veya İ7 işlemci olmadığı sürece Z97 veya Z87 anakart pek gerekli değil bence. İ5 4460 için topladığım sistemde anakart fazlasıyla yeterli. Bence Vatan'dan almayın fiyatlar çok pahalı.
Alabilirsen İ5 tavsiyemdir, İ3 alınır ama alma imkanın varsa ben İ5 4460 alma taraftarıyım. Oyunlar artık İ5 işlemciler istiyor İ3'ler iyi ekran kartlarında dar boğaz ve FPS düşüşleri yaşanıyor oyunlarda. İ3 pek ileriye dönük bir işlemci değil. Alırsın ama İ5'i mesela 4 sene kullanırken İ3'ü 2 sene kullanacaksın. Eğer ben değiştiririm dersen ekran kartına yatırım yapabilirsin.

Son düzenleme:
tamam i5 alırım fakat fiyat farkı baya fazla oluyor tamam düşüneceğim çok teşekkür ederim son bir sorum daha var size RAM'in tek modül olması performans düşürür mü ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı