1800 TL'ye G3258 GTX 750 Ti mı yoksa Fx 6350 R7 265 Sistem mi?

Dnzkyrn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben arkadaşımın 1600 tl limitli sisteminde g3258 + 750 ti seçimini yapmıştım. Ama vatana beraber gittiğimizde o işlemci 4.3 ghz'e çıkmaz blizzard t2 ile olmaz deyip fx 6350 onerdiler. Açıkcası videoları gösterdim ve performansı gören bir vatan görevlisi soğutamazsın dedi ve AMD bir sistem önerdiler.

Recep Abi'yi buraya etiketlerseniz sevinirim nedenleri ile birlikte videonuz sadece kasanın sıcaklığıydı bu arada işlemcinin sıcaklığını göstermediniz o sonuçları bulamadım. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Bu arada vatandaki bana çıkarılan sistem;
  • amd fx 6350 3.9 ghz 14mb cache 125w
  • gigabyte 970-a DS3P anakart
  • corsair vengeance 1600 2x4 1600 mhz cl9 ram
  • cooler master cmp-350 500w midtower kasa
  • seagate 1 tb harddisk
  • asus r7 265 directCU 2gb 256 bit ekran kartı

Cooler master hyper t4 işlemci soğutucu. Toplam 1780TL

Sizce bu yazdığım sistemi mi almalıyım yoksa aşağıdaki sistemi mi?

KxTq9zI.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan görevlilerini dinleme. Daha fazla para kazanmak için yapıyorlar. Topladığın sistem güzel. Overclockda sıkıntı çekmezsin.

Edit:Anakart ve ekran kartında birkaç değişiklik yapabilirsin.Anakartı Asus H81M Plus seçip ekran kartını R9 270X yapabilirsin ama seçim senin.

Hocam cidden kafamı karıştırdılar ya soğutamazsın onu vs vs haydı ben sizi dinleyip ogrenebiliyorum sistem benim değil bu konularda daha kotu bi arkadaşın kafasını karıştırdılar bayağı. Recep abiyi etiketler misiniz? Ben pek beceremiyorum birde recep abiye laf attılar videoyu gösterdiğimde :D sahtekar **** diye zoruma gitti bayağı. O bu konu hakkında ne düşünüyor biri çift çekirdek biri 6 çekirdek sonuçta kafamı karıştırdılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alman gereken sistem fx 6300 ve r7 265 olmalı. Bu şekilde fiyat/performans oranını arttırmış olursun. fx 6350'ye gerek yok. 6300 overclok edildiğinde 6350'nin overclock seviyesine yetişiyor. Gtx 750 ti az enerji yakar ve az fps verir. Performans odaklı düşünmeni tavsiye ederim. Aylık faturana 3-5 lira yansır en fazla.

Çekirdek olayına fazla takılma, çekirdek tam anlamıyla önemli değil o çekirdeğin içindeki transistörlerin performansı önemli. G3258'in içinde 1milyar 400 milyon transistör var, FX 6300'ün içinde ise 1 milyar 200 milyon. G3258 çift çekirdekli olduğu için çekirdek başına 700 milyon, FX 6350 ise 6 çekirdekli olduğu için çekirdek başına 200 milyon transistör düşüyor yani G3258'in tek çekirdeğinin içinde FX 6350'nin tek çekirdeğinden 3,5 kat fazla transistör mevcut. Ayrıca oyunlar genelde tek çekirdek kullanır o yüzden işlemcinin 6 çekirdekli olması sana bir avantaj sağlamaz.

Teknopat'ın G3258 incelemesini takip edersen çok iyi verim alırsın gerekli overclock işlemini yaptıktan sonra. Orada da belirttiği üzere G3258'i gerekli overclock işlemi yapınca i5 performansını veriyor o yüzden gidip i5 almanın bir anlamı yok eğer oyun oynayacaksan ama video düzenleme, photoshop vb gibi işlerle uğraşacaksan tabiki i5 gibi çok çekirdekli bir işlemci almalısın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı