187 bin sıralama ile hangi bölümü yazmalıyım?

deburuyne

Yoctopat
İyi geceler herkese. 2022 yılında 187 bin sıralama ile bilgisayar mühendisliğine yerleştim. Bölümden memnun değildim, depremden sonra da derslerden koptum zaten ( üniversitem deprem bölgesinde).
Merkezi yatay geçiş ile farklı bir bölüme geçme fikrim var ama bu sıralama ile adamakıllı bir üniversitede bölüm bulma şansım zor, biliyorum. Düşüne düşüne bunaldım epey. Sizlerin de fikrini almak istedim. Siz olsaydınız ne yapardınız? Hangi bölüme geçiş yapardınız?

Ben olsaydım endüstri mühendisliğini düşünürdüm. Çünkü:
  • Endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ile bazı ortak derslere sahip. Örneğin matematik, programlama, veri yapıları, algoritmalar gibi. Bu sayede geçiş yaparken zorlanmazsın ve bazı derslerden muaf olabilirsin.
  • Endüstri mühendisliği, çok geniş bir alanda çalışma imkanı sunuyor. Üretim, lojistik, kalite, proje yönetimi, danışmanlık gibi birçok sektörde endüstri mühendislerine ihtiyaç var. Bu da mezun olduktan sonra iş bulma şansını artırıyor.
  • Endüstri mühendisliği, hem analitik hem de yaratıcı düşünmeyi gerektiren bir bölüm. Sistemleri tasarlamak, iyileştirmek, optimize etmek gibi görevlerde hem matematiksel hem de pratik becerilerini kullanabilirsin. Bu da bölümü ilginç ve zevkli kılıyor.

Kanka eğer net meslek diyorsan hemşirelik yaz, şartlarına iyice bak.
Diğer seçenekler de mühendislik, mimarlık seçenekleri.
Onun dışında zaten okunacak bölüm yok. Mühendislik içinde en iş yapanı elektrik, bilgisayar ve yazılım. Sen zaten görmüş geçirmiş olarak az çok fikir sahibi olmuşsundur, ya da mimarlık yaz, ve şunu unutma ki hepimiz okuyoruz ama sonumuz ne bilmiyoruz, kafan rahat olsun yani, aman orda iş yok diyenlere bakma çünkü iş olan sektör kalmadı artık.

Derslerden muaf olma düşüncem yok, geçiş yaparsam bu dersleri tekrar almak istiyorum. Endüstri mühendisliğini inceleyeceğim, teşekkür ederim.

Kızsan ebelik yaz. Çünkü ebelik okuyup hemşire olabiliyorsun ve ebeliğin atama puanı çok düşük rahat bir şekilde atanırsın. Oradan hemşire olursun. Eğer hemşirelik secersen atama puanı çok yüksek ve zor atanirsin.

Derslerden muaf olma düşüncem yok, geçiş yaparsam bu dersleri tekrar almak istiyorum. Endüstri mühendisliğini inceleyeceğim, teşekkür ederim.
Anladım hocam. Endüstri Mühendisliğini incele özellikle SAP'ye bak ilgini çekebilir.

Düşüneceğim, teşekkür ederim.

Erkeğim

Yalnız ebelik hemşireliğe bin basar

Hemşirelikte sürünürsün ama ebelik iş olanağı olarak daha yüksek, ferahlık olarak daha iyi, iğneymiş insanmış derdin yok, çocuk ilesin, hepsi de doğurmuyor üstelik, kimisi başka şeyler yapıyor, artı olarak daha çok doktor gibi görülüyorsun, 20k üzeri maaş, ataması kolay, kazanması kolay, rekabet yok, yani her anlamda müthiş, vajinam olsaydı direkt ebelik okurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…