Hocam Pavilion serisi ekran 300 Nit sallanma sorunu yok ntsc'sine tam hatırlamıyorum ama daha yüksek diye hatırlıyorum.
Pavilyon serisinde şarz sorunları olduğunu duymuştum, Ben kullandığım laptopdan memnunum ama eksik gördüğüm 3 şey az daha iyi olsaydı dört dörtlük olmuş derdim fiyat bandında.
En sevdiğim kısmı cihaz tasarımı, sade olması gönlümü aldı en çok.
Sırasıyla soğutma performansı ve ısı değerleri, DDR5 desteği diyebilirim.
Amd 6800h 6nm mimari sayesinde hem hızlı, hem enerji tüketimi olarak daha iyi hemde daha az ısınıyor intel muadillerine göre yani benim gözlemlediğim bu.
Kağıt değerleri olarak bakarsan i5 12500-12700 falan daha iyi gibi dursa da önemli olan laptop için ısınmaması. Amd eski işlemcilerine göre bunu baya aşmış. Isındığı zaman malum performans düşüşleri yaşanıyor ama amd bu konuda daha iyi geldi bana.
iki işlemciyi de kıyaslarsak , 45W'ta kilitlersen, Ryzen Inteli alt eder, ancak Intel'in olayı şu ki, CPU'lar +100W oluyor! Bir dizüstü bilgisayarda 100W ısı istemezsin. Daha verimli CPU'lara ihtiyacımız var ve AMD'nin bize verdiği de bu
.
Birde intel 10nm işlemci sınırını aşamadı gitti. Muhtemelen yapmışlardır ama işlemciler günümüz için çok iyi standartlara geldiğinden sonraki nesillerde nm değeri küçültmeye özellik bakımından eski nesile benzer tutmaya çalışırlar tahminim bu yönde.