19.08.2020 tarihli Hepsiburada ve Ekas bilgisayar rezaleti

Beige

Centipat
17.08.2020 tarihinde sipariş geçtiğim bu ürün yerine bana alakasız bir klavye ve yanında eşantiyon olarak bir mouse yollayan ekas bilgisayar'a ürün hakkında yorum yapıyorum. Hepsiburada ise tüketicinin yanında yer almaktansa dolandırıcı bir şirket olan ekas bilgisayar'ın yanında yer almayı tercih ediyor. Deneyimleyemediğim (çünkü bana doğru ürünü göndermediler) ürün hakkında yorum yapıyorum ki diğer tüketiciler de görüp kararlarını ona göre versinler fakat Hepsiburada bunun yaşanmasına izin vermiyor.
Teşekkürler Hepsiburada
Teşekkürler ekas bilgisayar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüketici haklarına başvurun. Online olarak da başvurabilirsiniz. İade almak zorundalar. Kanunsuz ülkede yaşamıyoruz lütfen hakkınızı arayınız.

Arkadaşlar, klavyeden yana bir sıkıntım yok. Bunu şirketin bana önceden söylemesi gerekirdi. "Elimizde bu klavyeden yok, size başka bir marka başka bir model klavye vs. gönderebiliriz ya da isterseniz iptal edebiliriz" şeklinde, benim asıl burada zoruma giden nokta Hepsiburada'nın bu yorumu onaylamaması ve şirketin de kafasına göre iş yapması. Bu ürünü alırken biz telefon numarası veriyoruz icabında arayabilirlerdi ya da stokta olmayan ürünün satışını kapatabilirlerdi ki ürün hala satışa açık bakınız. Sorun burada başka klavyenin gelmesi değil, sorun burada bu yanlışın üstünün örtülmesi.

Sorun burada başka klavyenin gelmesi değil, sorun burada bu yanlışın üstünün örtülmesi.

Tam da bu sebeple benim başıma gelse tüketici hakem heyetine başvurup iade almalarını sağlardım. Bu tip satıcılara taviz verdikçe daha fazla cesaret buluyorlar.
Ben bugüne kadar 2 kez Hepsiburada'dan alışveriş yaptım ve ikincisinde kısmen sorun yaşadım. İlk ürünün satıcısı Techburada idi ve gayet memnun kaldım. İkincisi Hepsiburada'nın kendisiydi ve acayip şekilde gerildim. Çünkü adamlar ürünü göndermişler ama kargo takip numarası yok, ürünü gönderdiğine dair bilgi yok. Müşteri hizmetlerine ulaşıyorum ve sorularıma yanıt bulamıyordum. Sipariş verdikten 4 gün sonra takip numarası elime ulaştı. Meğer ürün 3 günde bulunduğum ilçeye maalesef Aras Kargo ile gelmiş, şubeyi arayıp sorduğumda 5 gün sonra getirebiliriz dediler. 5 gün sonra getirmelerinin sebebi bulunduğum yerle alakalı, yani burda sorun yok. Ben gittim şubeye beklemek istemediğim için, ama ne göreyim? Kargoda dış kutu ezilmiş. İçini açtım köpük veya baloncuklu poşet yok. Ürünün kendi kutusu bile ezilmiş. İçini açtım ürün sağlamdı ve öyle teslim aldım.

Dün ise verdiğim siparişte tercihi neye göre seçtim? N11'de Gigabyte 2060 Super ve Hepsiburada'da MSI 2060 Super arasında kaldım. N11'de mağazaya soru sor butonu ile satıcıya ulaştım. Bana güzelce kargo firmasının Yurtiçi olduğunu, baloncuklu poşete sarılı göndereceklerini ilettiler. En geç 5 gün sonra kargoya verilir yazdığı halde aynı gün kargoya verdiler. Bir sorun yaşama ihtimalim üzerine, N11'de alışverişi tamamla butonu bulunuyor. Kargoyu sorunsuz teslim alırsam ister bunu seçerim, istersem iade et butonu, istersem değiştir butonu bulunuyor. Hizmet deyince ben bunu beklerim satıcıdan. Bu hizmet de Hepsiburada'da yok malesef.

Ben hiç böyle bir sorun yaşamadım hatta N11 yerine Hepsiburada'yı tercih etmekteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…