19 bin TL'ye sistem önerisi

Bütçe
17-19 Bin

emir erdem

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Lise 1
Merhaba, 3 yıllık isteğimin sonunda bu yıla nasipmiş belli bir bütçe oluşturdum ve sonunda bir bilgisayar toplayacağım. Bazı parçaları düşünmüşken bazı parçaları bir türlü bulamıyorum. Kafamda düşündüğüm sistemi aşağıya atıyorum;
APU bir sistem kurup 2 3 aya ekran kartı alırım diye düşündüm. Ancak kafama takılan bir şey de var anakart olarak B450M tercih edecektim ancak fiyattan kısmak için tercih etmedim. 4 RAM ve 2 M.2 slotlu Bu anakartı tercih edecektim fakat dediğim gibi zorlamak istemedim sizce anakart ne olmalı?

Diğer bir kararsız kaldığım konu Kingston SSD yerine DRAM özelliği olduğu için Kioxia tercih etmek. Yapacağım şey oyun oynamak bazen de lise projeleri vs yapmak DRAM'e ne kadar ihtiyaç duyarım bilmiyorum.

Son olarak PSU'lu bir kasa düşündüm kasa için 3K civarı bir para ayırabilirim sadece. Toplam bütçem 18k gibi diyebiliriz. Artabilir ihtimallere göre azabilir. Bu bütçe ve mantık doğrultusunda ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hazır al geç bence direk.

Eklemeyi unutmuşum 4bin TL monitör için ayırdım bütçeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…