19 yaşında bir kız nasıl iş bulabilir?

Size hemşireliği önerebilirim. Hem ataması da kolay oluyor, pek iş bulma sıkıntınız olmuyor.

Tamamen sizin hayat tercihinize bağlı olarak MSÜ de düşünebilirsiniz.

Elektrik okunmaz hocam yaşım 19 benim de saçlarım döküldü staj yaparken aşırı kötü bir ortamı var tamamen erkek dolu zaten genel olarak elektrik inşaat bölümleri ve makine bence YKS'ye adamakıllı çalışıp sağlık bölümü seçin tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi ve YKS'de şu 6 ayda oturup kafanızı kaldırmadan çalışsanız çok ciddiyim düzgün bir bölüm kazanabilirsiniz. Ki ben şu an o moddayım ve bu arada çalışmanızı önermem mezun senenizdeyseniz otobüs şoförlüğü de her kadının ve erkeğin yapabileceği bir iş değil hocam. Ehliyet falan almanız lazım otobüsü adamakıllı sürmeniz lazım hatasız şekilde yoksa trafikte çok küfür yersiniz ki bizzat bunlara şahit oluyorum. Vasıfsız gibi görünmüyorsunuz ayrıca liseyi bitirebilmişsiniz sonuçta illaki yapabileceğiniz işler vardır. Bence sevdiğiniz ilginizin olduğu bir iş ama tekrar söylüyorum eğer üniversite sınavında sayısalda 100 bin bile yapsanız sağlık seçin. Elektrik falan seçmek gibi bir hata yapmayın cidden çok stresli ve mobbing uygulanan bir meslek. Bizzat meslek lisesi öğrencisiydim ben stajda var ya neler neler yaşadım bilemezsin psikolojim bozuk 8 aydır sürekli o yaptıkları zorbalıkları hatırlayıp ailemi değerlerime küfür ettiklerini ama küfürleri duysan aklın hayalin şaşar o derece kafamın içinde hala duyuyorum. İnsanlara karşı aşırı bir nefret oluşmaya başladı bende psikolojik tedavi alacağım üniversite sınavından sonra muhtemelen. Öyle işte ya son satırlarında da üniversite okumayanlara karşı aşağılama durumu bizim toplumumuzda çok var gerçekten. Bu da Türk milletinin bir kısmından kaynaklı bir durum maalesef ve bu arada çalışmanı önermememin sebebi ise çok mobbing var her alanda, işçiye değer az, modern kölelik, kullanıp atma modunlar tüm patronlar ve üniversite sınavına hazırlanıyormuşsunuz. Bence hiç bu topun altına girmeyin ki ben girdim mecburen stajdan dolayı hiç tavsiye etmem.
''Elektrik okunmaz'' Demek çok yanlış bence. Siz meslek lisesi stajında bunları görmüşsünüz. Meslek lisesi stajında bu tarz pis olaylar maalesef yaşanıyor. Ama Elektrik elektronik, makine ve belirli mühendislikler gayet iyi bölümlerdir. İyi bir mühendisseniz iyi paralar kazanırsınız. Hangi üniversitede okuduğunuzun önemi de ilk iş deneyiminizden sonra kayboluyor, ondan sonraki işlerinizde deneyimlerinize bakıyorlar, hangi üniversiteden mezun olduğunuza değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı