19 yaşında bir kız nasıl iş bulabilir?

Birde iyi çalışırsanız, ilginiz varsa şansınızı MSÜ'ye de ayırabilirsiniz bence.

Pardon havacılık konusunda bilgim olmadığı konusuna nereden vardınız anlamadım? Ben Thy'a hem pilotluğa hem de hostesliğe başvurdum eğitimlerine de katıldım. Torpilli olanlar seçildi bende elendim bence önce insan olmak lazım tanımadığın birisini senin bu konuda bilgin yok diyerekten yargılamak doğru değil. Havacılıkta çok bilgiliyim diyemem ama çok fazla emekli kaptan pilotlarla söyleyişi yapma şansım oldu Ahmet İzgi, bahadır ucuner gibi.

Elektrik okunmaz hocam yaşım 19 benim de saçlarım döküldü staj yaparken aşırı kötü bir ortamı var tamamen erkek dolu zaten genel olarak elektrik inşaat bölümleri ve makine bence YKS'ye adamakıllı çalışıp sağlık bölümü seçin tıp, diş hekimliği, eczacılık gibi ve YKS'de şu 6 ayda oturup kafanızı kaldırmadan çalışsanız çok ciddiyim düzgün bir bölüm kazanabilirsiniz. Ki ben şu an o moddayım ve bu arada çalışmanızı önermem mezun senenizdeyseniz otobüs şoförlüğü de her kadının ve erkeğin yapabileceği bir iş değil hocam. Ehliyet falan almanız lazım otobüsü adamakıllı sürmeniz lazım hatasız şekilde yoksa trafikte çok küfür yersiniz ki bizzat bunlara şahit oluyorum. Vasıfsız gibi görünmüyorsunuz ayrıca liseyi bitirebilmişsiniz sonuçta illaki yapabileceğiniz işler vardır. Bence sevdiğiniz ilginizin olduğu bir iş ama tekrar söylüyorum eğer üniversite sınavında sayısalda 100 bin bile yapsanız sağlık seçin. Elektrik falan seçmek gibi bir hata yapmayın cidden çok stresli ve mobbing uygulanan bir meslek. Bizzat meslek lisesi öğrencisiydim ben stajda var ya neler neler yaşadım bilemezsin psikolojim bozuk 8 aydır sürekli o yaptıkları zorbalıkları hatırlayıp ailemi değerlerime küfür ettiklerini ama küfürleri duysan aklın hayalin şaşar o derece kafamın içinde hala duyuyorum. İnsanlara karşı aşırı bir nefret oluşmaya başladı bende psikolojik tedavi alacağım üniversite sınavından sonra muhtemelen. Öyle işte ya son satırlarında da üniversite okumayanlara karşı aşağılama durumu bizim toplumumuzda çok var gerçekten. Bu da Türk milletinin bir kısmından kaynaklı bir durum maalesef ve bu arada çalışmanı önermememin sebebi ise çok mobbing var her alanda, işçiye değer az, modern kölelik, kullanıp atma modunlar tüm patronlar ve üniversite sınavına hazırlanıyormuşsunuz. Bence hiç bu topun altına girmeyin ki ben girdim mecburen stajdan dolayı hiç tavsiye etmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok doğru yazmışsınız hocam. Hayatın gerçekleri bunlar. Bu işlere girmeyen insanlara dışarıdan çok kolay geliyor. Ben mutfakta 3 yıl boyu neler yaşadım neler. Bu meslekler kadınlara göre değil. Bunu söylediğimiz zaman cinsiyetçi oluyoruz fakat gerçekler bunlar. Üniversite okuduğunuzda en azından iş yerinizdeki insanlar kaliteli oluyor. Böyle durumlarla karşılaşma olayı minimum düzeye iniyor. Bu mesleklerde erkekler bile zor dururken kadınlara uygun bir ortam asla ama asla yok. Kadınlar için okuyup, ağır olmayan bir meslek seçmek en mantıklısı. Sadece bunlar olsa neyse, t*ciz, t*ca*üz havada uçuşuyor. Çalıştığım bir mutfakta 60 yaşında adam 20 yaşındaki kızın arkasından neler söylüyordu neler. Bunların ben kimsenin başına gelmesini istemem. Hiçbir kadının bu hayatta zorluk yaşamasını istemem. Hayatın acı gerçekleri bunlar. Ben az önce bahsettiğim gibi 3 yılın üstünde süre mutfakta çalıştım. Komiliği kattığımda 5 yıla yaklaşır belki. Neler neler gördüm, ne pislik insanlar var bu sektörlerde.

Siz hekimlik mi olmak istemiyorsunuz doktor mu bu nokta önemli? Ayrıca KPSS'ye girdiniz mi diye sordum cevap da vermediniz en azından KPSS'ye girip memur olabilirdiniz.
Mesajınızı yeni gördüm ben bu sene olan KPSS sınavına girmedim daha doğrusu tarihi kaçırdım diğeri de 2 sene sonraymış galiba ona girerim diye düşünüyorum.

Mesajınızı yeni gördüm ben bu sene olan KPSS sınavına girmedim daha doğrusu tarihi kaçırdım diğeri de 2 sene sonraymış galiba ona girerim diye düşünüyorum.

YKS çalış herhangi bir işi yaparken her yönünü sevmiyeceksin zaten hatta pek az yönünü seviceksin önemli olan her işinde olduğu gibi irade terbiyesini gerçekleştirip o masaya oturabilmek. Ya da yapacağın işte acı çeksen bile devamlılığı sağlayabilmek. Bu meseleyi çözmeden bence meslek araştırma. Meslek önerisi istersende; Hiyerarşi (Denizcilik bu konudda nettir) + Mühendislik dersleriyle başa çıkabilirim ve gemide ailemde uzakta çalışmak benim için sıkıntı değil diyorsan. Deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği(Kaptanlık) veya Gemi makineleri işletme mühendisliği (Gemi mühendisliği) bölümlerine bakabilirsin. Türkiye'de sadece 5-6 üniversite de var GMIM bölümü, ben GMIM öğrencisiyim birçoğumuz senin gibiyiz. Yapacak bir şeyin yoksa denizcilik sana iyi meşgale olur. Vaktini doldururken iyi parada kazanırsın tabii ki başlangıç şartı sayısalcı olman. Ağır meslektir yalnız okuması bile başlı başına zordur. 3. Sınıfta 6 ay açık deniz stajına gidersin. Ayrıca yaz tatillerinde toplam 6 ay zorunlu tersane stajıda var. Artı ve eksilerini iyi değerlendir. Sonra da kendini bir süzgeçten geçir yapabilirim diyorsan düşünebilir. DUIM de daha fazla kız var, GMIM bölümünde sınıfın %5 filan kız. Sayıları az ama hakkıyla yapabilecek kız tanıdıklarım var o yüzden neden sende yapamayasın?

Siz hekimlik mi olmak istemiyorsunuz doktor mu bu nokta önemli? Ayrıca KPSS'ye girdiniz mi diye sordum cevap da vermediniz en azından KPSS'ye girip memur olabilirdiniz

Mesajın için sağol ama ben Yks çalışmaktan vazgeçtim 5-6 aydır çalışıyorum olmuyor yapamıyorum üniversite okumak bana göre değil ve 5 aydır bu stresten dolayı kalp hastası olmuşum bugün doktordan öğrendim bunu da kimsenin ne düşündüğü de artık umrumda değil. Ve ben sayısal öğrencisi falan da değilim istesem bu meslekleri yapamam hem sağlık durumum olsun hem başka şeyler falan sana da başarılar diliyorum.

Selam ben 37 yaşında bir yazılım geliştiriciyim. Üniversite okuyup okumama konusunda kararsız kaldığını görüyorum. İş hayatına bu kadar hızlı atılmak istemenin sebebi nedir? En güzel zamanların üniversite okuduğun yıllar olabilir. Hem güzel vakit geçirirsin, hem dünya görüşü kazanırsın, hem üniversite mezunu olursun. (Etiket yaparsın) Daha iyi iş bulabilme ihtimalin artar. İş hayatina başlayınca zaten 60 yaşına kadar çalışacaksın. Biraz hayat enerjin varken tadını çıkar. Ne bu acelen? Kesinlikle üniversite okumalısın aksini aklında geçirme bile. Güzel bir şehirde iyi bir üniversitede yeteneklerine çok da ters düşmeyen bir bölümü kazanmak için sınavda elinden geleni yap.

İşte gerçek nasihat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…