1900 TL Sistem Toplama

196986

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, yazın almak üzere kendime 1900 TL'lik sistem topladım, görüşlerinizi almak istedim. Ve merak ettiğim bir şey var, aralarında birbirine uymayan parçalar var mı acaba?

1900 TL Sistem.JPG

G4600 315 TL(Teknobiyotik)
MSI H110M PRO-VD 250 TL(Hepsiburada)
8 GB 2133 Kingston RAM 450 TL
GT1030 450 TL
Kasa 110 TL(Teknobiyotik)
PSU High Power 600w 166 TL(Teknobiyotik)
Seagate 7.2K RPM HDD 215 TL
Toplam 1956 TL. En ucuz fiyatlar için akakceyi kullandım.

Son düzenleme:
Kullandığınız anakart 2133 MHz RAM destekliyor, siz 2400 MHz'lik RAM kullanmışsınız. Fakat B250M 2400 MHz'ye kadar destekleyebiliyor. Kasa ile PSU'yu ayrı almasaydınız biraz daha makule gelebilirdi. Tavsiyeniz için teşekkür ederim, aklımda bulunduracağım.

G4600 yerine X4 950 almanız daha mantıklı olur. İleride Ryzen işlemciler ile yükseltme şansı elde edersiniz. Ryzen 3 2200G Sistemde toplanabilir. GTX 650 performansı verebiliyor. Sistemi farklı sitelerden toplarsanız daha ucuza gelir. HDD olarak Toshiba P300 tercih edin. PowerBoost kasaları alabilirsiniz. Ama güç kaynağında bu markadan uzak durun.

Edit:Yukarıda önerilen sistemi alabilirsiniz.

GT 1030 kadar performans veremez. Ama önü daha açık bir sistem toplamış olursunuz. İleride harici ekran kartı takarak performansı artırma şansı elde edersiniz. Şuan topladığınız sistemdeki işlemci güncel ekran kartlarını beslemek için yetersiz kalır.

Öneriniz için teşekkür ederim, fakat X4 950 ile G4600'ü karşılaştırdığımda G4600'den daha çok performans alabildiğimi gördüm. Gerçekten de daha iyi mi performans veriyor?

Teşekkür ederim öneriniz için @Fatih1453F . Fakat bir soru soracağım, APU sistem biraz daha iyi gibi geldi. Çünkü gelecekte güzel bir ekran kartı takarak daha iyi yapabilirim, ekran kartsız hali ile de güzel bir şekilde oyun oynayabilirim. Sizlerin düşünceleri nelerdir acaba?

Önerdiğimiz sistemde zaten 8GB Ram bulunuyor. APU sistem olduğu için 4X2 Çift kanal bellek içeriyor. Tek kanal 8GB bellek kullanılırsa alacağı FPS değerleri yarı yarıya düşer. Artık Kaby Lake tabanlı sistem toplanmaz. En kötü X4 950 ile AMD Platformunda sistem toplanması gerekiyor. Böylece ileride Ryzen işlemci kullanılabilir. Önerdiğiniz sistem ile daha iyi performans elde edilecektir. Yinede sisteme ileride yükseltme yapılamaz. Bunun için APU sistem tavsiye ediyoruz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı