1900 TL'ye kaçak Xiaomi Note 9 alınır mı?

Ben yaklaşık 3 ay kadar telefon teknik servisinde çalıştım, çok fazla IMEI atılmış ya da alınmış Xioami Note 8 geldi sorunları ise IMEI'lerinin kapanmasıydı. Aynı durum Note 9 için de var mı bilmiyorum ama geri IMEI atma işlemi de en az yaklaşık 12 gün sürüyor. Bir diğer husus ise Note 9'ların kameralarına toz girebiliyor (Nadiren) yani garantilik iş çıkabiliyor.

Hukuki olarak gümrük girişi ve kontrolleri yapılmamış ürünün alınması, satılması, aracılık edilmesi, teşvik edilmesi sıkıntı doğuracağından görüş bildirmemek daha doğru gibi duruyor.

Telefon işi sakata gelmemeli. Pişmanlık yaşamaktansa 730 TL farkla garantili ürün alın. En azından sorun yaşadığınız da karşınızda insan bulursunuz.

Şimdiye kadar 4-5 telefon eskittim bir tek zararı olan bir telefonumu garantiye gönderirken yardırdım garantisi bitecek diye bir sürü şikayetle gönderdim bir üst modeli geldi. Ancak ne o telefon ne de diğerleri garantiden tamir zorunluluğu yoktu. 2 kere ekran kırdım parası ile yapıldı. Garanti olsa tabii ki iyi ama çok fazla da kullanıldığı yok.

Şu konuya bir açıklık getireyim.

• Kaçakçılığa girer ve suçtur. Gümrükte pasaportunuza kayıt ettirmeniz lazım. Ücreti yanlış bilmiyorsam 20-50 lira gibi bir şey.
  • Pasaportunuza kayıt ettirerek yurt içine getirdiğiniz cihaz ile yalnızca sizin adınıza olan SIM kartlarını kullanabilirsiniz.
  • Hadi diyelim kaçak ya da pasaport kaydı ile aldınız. IMEI numaranızın kayıtlı olmadığı tespit edilirse 4 ay sonra o IMEI umarasına bağlı SIM kart sinyal almaz.
  • Note 9'da da 2 SIM yuvası vardı sanırım. Bu durumda 4+4 şeklinde en fazla 8 ay kayıtsız kullanabilirsiniz.
  • Yıl başında bu süre sıfırlanıyordu. Şu an bu durum devam ediyor mu bilmiyorum.
  • Telefonunuzu kayıt ettirmek istiyorsanız da e-Devlet üzerinden başvuru yapıp kayıt ücretini ödemeniz gerekiyor. Geçen sene 1800 lira civarındaydı. Bu sene 2000 liranın üzerinde olmalı, bakmadım açıkçası yeni değere. Bu durumda 2. Söylediğim şey geçerli.
  • Bir cihazın IMEI numarasını başka bir cihaza aktarmak suçtur.
  • IMEI numarası değiştirilen Xiaomi'lerde de sadece SIM 2 yuvasının numarası değişir. Diğer SIM yuvasını kullanamazsınız.
  • Garanti konusunda da Global garantisi yok bildiğim kadarıyla. Belki yurt dışından aldığınız yerde geçerli olur, tabii oradaki de kaçak değilse.

Bayağı açık olmuş hocam, sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…