1920x1080p 280Hz 1ms monitöre GPU ve CPU önerisi

Bütçe
17000Tl
3060'ların o farkını bilmiyordum. 3060 Ti değil sanırım. YouTube'da oyun karşılaştırma testi vardır. Onlara bakılmalı.

Evet hocam dediğin gibiymiş. 3060 Ti 8 GB mış. Peki 8 GB ileride sorun yaratır mı?
3060 Ti 8 GB olur kanka haberin olsun.

Evet öyleymiş :)
RTX 2080 Ryzen 5 3600.

Bu sistem ne zamana kadar götürür? Monitör 280Hz olduğu için FPS oyunlarında özellikle PUBG'de bu farkı hissetmek istiyorum.

Evet hocam dediğin gibiymiş. 3060 Ti 8 GB mış. Peki 8 GB ileride sorun yaratır mı?

Evet öyleymiş :)

Bu sistem ne zamana kadar götürür? Monitör 280Hz olduğu için FPS oyunlarında özellikle PUBG'de bu farkı hissetmek istiyorum.

Sen sıkıntı etme yani bilemiyorum kesin bir şey denemez ama sıkıntı çıkartmadan oynarsın beden 240Hz 0.5 ms Zowie monitör var ailem beni dolandırdığı için 3070'li PC alamadım paramı harcamışlar bu yüzden Ryzen 3 1200 RX 570 ile işlemci %100 de Valorant oynuyorum 8 GB RAM'de var 120 FPS'le oynuyorum 240 Hz olduğu için çok kötü oluyor yani 3060 Ti alsan denilene göre sıkıntısız 6 sene rahat her oyunu istedeğin grafikde oynarsın.

Sen sıkıntı etme yani bilemiyorum kesin bir şey denemez ama sıkıntı çıkartmadan oynarsın beden 240Hz 0.5 ms Zowie monitör var ailem beni dolandırdığı için 3070'li PC alamadım paramı harcamışlar bu yüzden Ryzen 3 1200 RX 570 ile işlemci %100 de Valorant oynuyorum 8 GB RAM'de var 120 FPS'le oynuyorum 240 Hz olduğu için çok kötü oluyor yani 3060 Ti alsan denilene göre sıkıntısız 6 sene rahat her oyunu istedeğin grafikde oynarsın.

Üzüldüm adına hocam :( umarım sen de istediğin sisteme bir an önce kavuşur sorunlarından arınırsın. Ultra grafikte oynamama gerek yok, en düşük -orta arası oynasam yeter. Benim için önemli olan oyunun akıcılığı. Belki yayın açma durumum da olabilir. 3060 Ti bunun için sorun yaratmaz değil mi? Gerçi onun için işlemci daha önemli gibi.

Üzüldüm adına hocam :( umarım sen de istediğin sisteme bir an önce kavuşur sorunlarından arınırsın. Ultra grafikte oynamama gerek yok, en düşük -orta arası oynasam yeter. Benim için önemli olan oyunun akıcılığı. Belki yayın açma durumum da olabilir. 3060 Ti bunun için sorun yaratmaz değil mi? Gerçi onun için işlemci daha önemli gibi.

Bak bu net bir tavisedir yayın açıcaksan hele bir de 3060 Ti varsa yayını ekran kartından verirsin işlemciye geçme sana bir şey atacağım onu oku ve YouTube git NVIDIA kendi sitesinden NVENC izle NVIDIA NVENC OBS Guide 3060ti ekran kartın varsa yayını ekran kartın dan ver :)

5900X yerine 5800X veya 5600X daha makul olur. Yayın açıp çoklu çekirdeğe yük bindirmeyecekseniz 5900X anlamsız olur.
Çift fanlı iyi bir hava soğutma veya 240 mm sıvı soğutma öneririm. Sıvı soğutmada en sorunsuz ve uzun ömürlü marka Corsair diye biliyorum.
Sıvı soğutma kullanacaksanız kasada üst kısma sıvı soğutmanın sığacağından emin olun. Üstte fan yeri var diye sıvı soğutma sığacak diye bir koşul yok. Bu hususta Cooler Master TD500 dikkatimi çekiyor.
PSU konusunda bilinen markaların 80+ ürünlerine bakın. Bütçeniz varsa 80+ Gold sertifikalı ve tam modüler PSU'lar iyi olur. Watt olarak 750-850 Watt arası öneririm.
Ekran kartında 3060 Ti fazlasıyla iş görür. Abartırsan 3070 alabilirsin ama fazla abartı olur 1080p için.
RAM frekansı 3600 MHz olursa iyi olur. 2x8 GB 3600 MHz RAM. Mümkünse Corsair, G.Skill, Kingston gibi markaları tercih edin.
Anakart kısmında ister X570 olsun isyer B550 ama kaliteli bir model seçmeni öneririm.
SSD konusunda en az sorunlu marka Samsung.

Hocam kafam çok karıştı herkes bir şey diyor :) 280Hz 1080p sürekli darboğaz yapıyor diyorlar. Bu monitör üretilmiş bir şekilde buna uyumlu CPU ve GPU mutlaka olmalı. RTX 2080s bile olsa bir şekilde 280Hz'i FPS oyunlarında özellikle PUBG'de hissettirebilecek CPU ve GPU ikilisi nedir?

Hocam kafam çok karıştı herkes bir şey diyor :) 280Hz 1080p sürekli darboğaz yapıyor diyorlar. Bu monitör üretilmiş bir şekilde buna uyumlu CPU ve GPU mutlaka olmalı. RTX 2080s bile olsa bir şekilde 280Hz'i FPS oyunlarında özellikle PUBG'de hissettirebilecek CPU ve GPU ikilisi nedir?
1080P'de 280 HZ için 280 FPS alabileceğin nildiğim oyunlar: CS-GO, Valorant, R6 Siege. Pubg için ise bütçeniz dahilinde "5800X Playerunknown's Battlegrounds RTX 2080S" şeklinde Youtube'da arama yaparsanız 1080P gameplay sonuçlar çıkar. Benzer arama kelimeleriyle sadece ekran kartı ismini değiştirirseniz farklı ekran kartı ile de sonuçlar görürsünüz.
Bir uyarım olsun PUBG çıktığı günden beri optimizasyon özürlü bir oyun olmuştur. Hala da öyle. Oyun motoru yukarıda bahsettiğim oyunlar gibi donanımla doğru orantılı olarak yüksek FPS veremeyebilir. Oyun motorunun ve optimizasyonun sınırlılıkları sebebiyle belirli FPS'nin üzerine çıkmak çok zordur.
Bu arada bu oyun R6 Siege, CS GO, Valorant gibi yüksek HZ'in çok çok önemli olduğu bir oyun değil. 60 HZ ile 144 HZ arasında avantaj var ama özellikle PUBG özelinde daha yüksek HZ'ler için kasılmaya gerek yok. Zamanında çok oynadım PUBG'yi. Şu an R6 Siege ve BF5 ağırlıklı oynuyorum. Bir ara COD (Hardcore Search&Destroy, Warzone) da çok oynadım. Bu oyunlarda yüksek HZ daha iyi oynamana vesile iken PUBG'de 144 HZ kafi.

Son düzenleme:
1080P'de 280 Hz için 280 FPS alabileceğin nildiğim oyunlar: CS:GO, Valorant, R6 Siege. PUBG için ise bütçeniz dahilinde "5800X playerunknown's battlegrounds RTX 2080s" şeklinde YouTube'da arama yaparsanız 1080p gameplay sonuçlar çıkar. Benzer arama kelimeleriyle sadece ekran kartı ismini değiştirirseniz farklı ekran kartı ile de sonuçlar görürsünüz.
Bir uyarım olsun PUBG çıktığı günden beri optimizasyon özürlü bir oyun olmuştur. Hala da öyle. Oyun motoru yukarıda bahsettiğim oyunlar gibi donanımla doğru orantılı olarak yüksek FPS veremeyebilir. Oyun motorunun ve optimizasyonun sınırlılıkları sebebiyle belirli FPS'nin üzerine çıkmak çok zordur.
Bu arada bu oyun R6 Siege, CS:GO, Valorant gibi yüksek Hz'in çok çok önemli olduğu bir oyun değil. 60 Hz ile 144 Hz arasında avantaj var ama özellikle PUBG özelinde daha yüksek Hz'ler için kasılmaya gerek yok. Zamanında çok oynadım PUBG'yi. Şu an R6 Siege ve BF5 ağırlıklı oynuyorum. Bir ara CoD (hardcore search&destroy, Warzone) da çok oynadım. Bu oyunlarda yüksek Hz daha iyi oynamana vesile iken PUBG'de 144 Hz kafi.

Öncelikle YouTube'da dediğin aramaların hepsini yapmıştım hocam. Hatta CPU ve GPU kombinasyonlarını sürekli değiştirerek aradım. Örnek vermek gerekirse 5900X 6800XT 1080p PUBG, i9 10900K RTX 3070 Ti 1080p PUBG, i9 11900K 6800XT 1080p PUBG ve bunun gibi birçok arama yapıp izledim. Fakat sonuçlar birbirinden farklı ve oldu. Dediğiniz gibi PUBG optimizasyon sorunu olan bir oyun. Ben PUBG'de sorun yaşamazsam diğer oyunlarda da yaşamam diye düşündüm :) BF2042 geliyor biliyorsunuz ve diğer FPS oyunlarında 1080p 280Hz farkını hissedebileceğim bir sistem bulamadım :D İtopya, Sinerji, QP Bilişim, teknorya, GameGaraj, ince hesap, vizyon bilgisayar ve aklıma gelmeyen birçok hazır sistem satan firma ile irtibata geçip durumumu anlattım birçoğu 1080pnin RTX 3070 ve üzeri için darboğaz oluşturacağını belirtti. Genel kanı; NVIDIA tarfında 3060 Ti - 3070 Ti arası, AMD'de ise 6700XT idi arası. Hatta Sinerji 2070-2080 önerenler oldu. Ben işlemciyi yüksek tutup ekran kartın sanırım 3070 ya da 6700XT-6800XT gibi bir şey alacağım.

Öncelikle YouTube'da dediğin aramaların hepsini yapmıştım hocam. Hatta CPU ve GPU kombinasyonlarını sürekli değiştirerek aradım. Örnek vermek gerekirse 5900X 6800XT 1080p PUBG, i9 10900K RTX 3070 Ti 1080p PUBG, i9 11900K 6800XT 1080p PUBG ve bunun gibi birçok arama yapıp izledim. Fakat sonuçlar birbirinden farklı ve oldu. Dediğiniz gibi PUBG optimizasyon sorunu olan bir oyun. Ben PUBG'de sorun yaşamazsam diğer oyunlarda da yaşamam diye düşündüm :) BF2042 geliyor biliyorsunuz ve diğer FPS oyunlarında 1080p 280Hz farkını hissedebileceğim bir sistem bulamadım :D İtopya, Sinerji, QP Bilişim, teknorya, GameGaraj, ince hesap, vizyon bilgisayar ve aklıma gelmeyen birçok hazır sistem satan firma ile irtibata geçip durumumu anlattım birçoğu 1080pnin RTX 3070 ve üzeri için darboğaz oluşturacağını belirtti. Genel kanı; NVIDIA tarfında 3060 Ti - 3070 Ti arası, AMD'de ise 6700XT idi arası. Hatta Sinerji 2070-2080 önerenler oldu. Ben işlemciyi yüksek tutup ekran kartın sanırım 3070 ya da 6700XT-6800XT gibi bir şey alacağım.
Yeni BF, BF5 ile aynı grafik motoru kullanıyor diye biliyorum. Durum öyle ise BF5'e benzer performans alınır.
9700KF ile RTX 2070 kullanıyorum 1080P çözünürlükte birkaç ayar high geri ultra idi yanlış hatırlamıyorsam BF'te. Haritasına göre 150-180 FPS arası alıyorum. Yeni BF'de de benzer bir beklentim var. Adamlar yeni nesil konsol ve en son donanımlara göre yeni grafik motoru yapsalardı işimiz zor olurdu. Bir sonraki oyuna olur belki. DICE da farkındadır Steam sistem istatistiklerinin. Tamam yayıncılar, editörler güncel ve güçlü sistem kullanıyorlar ama gerçekte çoğu kişinin ekran kartı 1080P 60 HZ oyunculuğa göre. En son Steam ekran kartı istatistiğini gördüğümde anladım ki editörler, yayıncılar ve biz forumdakiler fazla abartıyoruz sistem tavsiyesi vs. konularda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı