1935 CHP ulus mitingi gerçek ses kaydı mı?

Tümamiral Cem Gürdeniz ve Tümgeneral Beyazıt Karataş’ı izlediğimde, “Mevzular Açık Mikrofon” programında şunu çok iyi anladım, Türkiye, Lozan’dan beri olduğu gibi hala parçalanmak isteniyor. Nasıl ki o zaman bu duruma kahraman subaylarımız ve halkımız, Atatürk önderliğinde tüm isyanlara ve zorluklara rağmen karşı çıktıysa bugün de Atatürkçü düşünceden uzaklaşmanın zararlarını hem ordumuzda hem de ülkemizde görüyoruz.

Bizi yine bu durumdan kurtaracak olan Atatürkçü düşüncedir. Yanlışı da vardır, doğrusu da ama ben onu tartışmıyorum. Yıllar önce bizi kurtardıkları ve hazırladıkları bu cendereden yine aynı akıl, aynı fikir ve aynı irade ülkemizi düzlüğe çıkaracak, dış güçlere karşı daha güçlü hale getirecektir.

Benim düşüncem şu ki O dönem Atatürk’ün eleştirildiği şeyler yapılmasaydı, bugün çok daha kötü durumda olurduk ve Amerika ülkemizde çok daha fazla söz sahibi olurdu.

Kültürümüz tam olarak nereye gitti?Türk subayları kendi kültürünümü yok etti?kültürümüz gitti ne demek,Allah aşkına

Atatürkçü düşünceden uzaklaşmanın acaba ülke özellikle Ordu olarak ne gibi bir zarar gördük? Kemalist darbeci Ordu mu demek istediniz? Fakat Atatürk darbeye karşı değil miydi? Darbe Cumhuriyetin Kara lekesi değil miydi? Halkın seçtiğini silahla indirmek Cumhuriyet ve kemalist düşünce mi oldu?

Darbe bahane edilerek baştan aşağı değiştirilen tsk sisteminde harp okulları bağlı oldukları kuvvetler yerine üniversite sistemine çevirildi, başlarınada sivil bir prof. Koyuldı rektör diye, bakın askeri rektör sivil prof. Üsteklik protokol rütbesi bile var, asker değil ama paşa hazretleri oldu erhan bey, jandarma ve sahil güvenlik iç işlerine bağlandı, merak ediyorum son jsga mezuniyetini izlediniz mi? Nizami yürüyüş bile yapamadılar, bir savaş durumundaki halka en yakın bu askeri hizmet bu duruma getirildi, balyoz döneminde atatürkçü subaylarımız hapse atılmadı mı? Onların yerine fetöcüleri doldurdular orduya, daha geçen yıl Atatürk'ün askerleriyiz diyen teğmenlerimiz ihraç edilmedi mi? Bunların bedelini yarın ciddi meselelerde öderiz orası ayrı, ama tsk ya sadece böyle mi zarar verdiler. Hayır, askerimizin başına çuval geçirildi, askerimiz diri diri yakıldı, askerimiz garada esir tutulduktan sonra katledildi ve bunlara ilgili rezillikler üstü örtüldü, şimdi bunlar atatürkçü düşünce ile alakası ne dersin ben söyleyeyim atatürkçü düşünceyi silip atmak için ilk hedef her zaman orduydu Anıtkabir'e girerken polis memuruna teğmenleri üsteğmenleri aratıyor bu iktidar.

Yeni ordu eski orduya göre çok çok daha iyi bunu kabullenmeniz lazım, bizim yani bundan 30 sene önce ne kadar yerli silahımız, topumuz, tankımız, uçağımız, tüfeğimiz vardı? Bu ülke Anıtkabirin Türk bayrağının ipini biz yapıyoruz! Diyerek gazete çıkaran sevinen bir ülkeden kendi yıllardır peşinden koşup nasip olmayan 5. nesil uçağımız oldu, tank konusunda eksiklerimiz var ancak Altay ile gelişmeye devam ediyoruz, alman yapımı G3 yerine artık yerli MPT silahımız ve tabancamız SAR var, Türkiyenin ilk yerli deniz topu IDEF çıkacak, özellikle iha sihada çığır açtık dünya iha siha pazarının büyük payı elimizde, biz bundan önce israilden iha siha alıyorduk ki alınan modeller arızalı bile çıkmıştı, 30-40 sene önce kuzey ırağa ayak basmaya korkan defansif bir ülkeden şimdi suriyeyi ve kuzey ırağı darmadağan etti. Düşman başına gelip seni işgal eder yerinden ederse o zaman ne Atatürk heykelleri kalır bu ülkede ne de Müslümanlık, nereden nereye ne kadar kısa bir sürede geldiğimizin farkına varmanız lazım, sırf siyaset yapacağız diye kendi milli arabanızı ordunuzu kötülemeyin lakin düşman başına çıktığında onlarıda yapamayız.

Ben savunma sanayiyi asla kötülemem,yapılan tüm her şey çok iyi. yapanlardan yapmaya çalışanlardan allah razı olsun.ztn en ufak milli sermaye hamlesinde kötüleyenlerden nefret ederim,aynı togg aracına,kaan uçağına yapıldığı gibi. bunları kötülemem siyaset yapmak için,ama şunu unutma kaan uçağı sürecine nasıl geldik mesela? İnatla f35 alalım demedimi hükümet vatanperver havacı generallerimiz yıllarca yargılanıp hapis yatmalarına rağmen f35 saçmalığınu durdurmak için uğraştılar, sonucu kaan uçağına kadar geldi,ordumuzun gücünede lafım yok bizimle boy ölçüşecek ülke az,ama suriyeyi darmadağın etmek övülecek mesele değil hocam bunu bil,göz göre kendi elimizle tampon ülke olan suriyeyi harcadık israil ile aramızda hiç bir şey yok israil kafasın göre işgal edip uçak uçuruyor o bölgede bu övünülecek bir şey değil aksine rezil bir dış strateji,gücümüzüde bu rezil hükümet yüzünden hala yeteri kadar göstremiyoruz,yunanistan baş ucumuzda tatbikat yapıyor kafasına göre her işi yapıyor onlardan ne kadar güçlü olduğumuzu net tavrımızla hal belli etmiyoruz.ben ordumuza laf etmek için söylemedim yazdıklarımı bunu bilin.ama atatürkçü milliyetçi düşünce bu ülkeyi kurdu ve 1923-1948 yılları arasında olan kendi kendine yeten güçlü ülke modeline geri dönmeliyiz,bizim hava kuvvetlerimiz şu an nerdeyse tamamen amerika insiyatifine bağlı bunu ben söylemiyorum generaller söylüyor.bugün suriyre devlet başkanı ahmed şara netanyahunun paralı it milayerderi ile görüştü biliyormusunuz hocam,bizim ülkedeki trollerde türkiyey yeni suriyeyi yönetiyor diyo hakan fidan edit yapıyor.her şey israilin istediği gibi gidiyor,peki bizim hükümet bu iklimde ne yapıyor?okul kitaplarından atatürkü kaldırıyor terörist ele başı ile iş yapıyor.

@Kayra342727 Tank konusunda eksik değil direk adam akıllı tankımız yok. Altay tankı ile nerede ilerliyorsun? Güya bu seneki 30 ağustosta teslim edilecekti ne oldu?
Altay neredeyse 20 sene olacak hala seri olarak üretilemiyor otokar yerine BMCye devredildi,BMC sonradan, ihalede kabul edilen vereceği birim maliyeti fiyatını yükseltmesine rağmen,ki otokar kat ve kat daha iyi bir firmadır. Almanya motor satmadığı içi tank projesi hala olduğu yerde duruyor.

SAKIN Kore güç grubu deme, Kore kendi tanklarında bile bu güç grubunu kullanmıyor çünkü hiç bir şekilde bir verim ve istenilen performansı vermiyor.
Kore'nin K2 tankları 56 ton ağırlğında Altay 65 ton ağırlığında siz 56 tonda adam akıllı performans vermeyen güç grubunu gidip 65 tonluk bir tanka takacaksınız
Siz altayı 2.bir tiger mı yapmak istiyorsunuz?

30-40 sene önce kuzey Irak'a girmeye korkan devlet nasıl oluyorda 1974 yılında kıbrısa giriyor?
1998 krizinde türkiye Suriye'ye savaş açmaya hazırlanıyordu, hani korkuyordu?Demirel hükumeti 1975 abd ambargosuna cevap olarak 21 tane abd üssünü kapattı,neden 2003te askerimizin başına çuval geçirildiğinde abd üsleri kapatılmadı?

Suriyede biz adam akıllı tankımız olmadığı için suriyede ciddi tank kayıpları verdik.

Son düzenleme:
Çok haklısınız hocam kıbrısdaki o başarı konuşulmuyor niyeyse iş buraya geldiğinde kıbrısta sadece 120 saatte çıkartma yaptık,neymiş ordumuz kötüymüş.suriye meselesi dahada ironik kendi elimizle sınırımızdaki mayınları topladık ya kendi elimizle ordaki terör örgütü oluşumuna tampon ülkenin yok olmasına izin verdik.aynı şekilde çuval olayı,rusyanın 34 askerimizi şehit etmesi unutuluyor ama niyeyse.

@salamancalar kıbrısta Türk ordusu Yunan ordusuna göre çok daha moderndi.
Türk ordusunun tankları çoğunlukla M47 ve M48'di. Bu tanklar o dönem için modern sayılabilecek tanklardı.
Yunanlıların elinde 2.dünya savaşımdan kalma T34'ler vardı.
T34'ün, M47 ve M48'lere karşı hiçbir avantajı yoktu

Şimdi ise Yunan'lar leopar 2A7'lere sahip(170 civarı olsa bile bu oldukça tehlikeli)
Türkiye ise hala m60/m48 var,
Teknoloji üstünlüğümüzü kaybediyoruz

Türkiye tanklarını moderne etmez ise herhangi bir savaşta 73 doğu savaşı vb. durum yaşacak.
(73 doğu savaşı ABD'nin modern tanklarının Irak'in eski nesil tanklarını yok ettiği bir savaş)

Son düzenleme:
Altay ne zaman yapılır orasını bilemem ben Askeri sanayide çalışmıyorum, tank konusunda zayıfız bunun farkındayım ama inşallah zamanla bu konudada ilerleyeceğiz, zaman gösterecek. Ancak dediklerim doğru değil mi sencede? 30-40 sene önce PKK Güneydoğuda cirit atıyordu yollar çevrilip masum insanlar askerler şehit ediliyordu o zamanlar her gün gazetelerde bir sürü şehit haberi geliyordu, biz madem Kıbrısa girdik ABD üssünü kapattık neden PKK bunları yapabiliyordu? Kuzey Irağa gidecek komutan bulamıyorlardı direkt Osman Pamukoğlu diyor bunu biliyorsunuzdur, silahı bile Kuzey Irak'tan tedarik ediyorduk.

Dostum 1923-1948'de gerçekten kendi kendine yeten bir ülke miydi Türkiye? Dışa bağımlı bir ülke özellikle Amerikaya bağlı bir ülkeydik, özellikle marshall ile beraber daha kötü oldum, İsrail zaten Amerika olmasa hiçbir şey yapamaz bunu biliyoruz, arkasında bu kadar büyük destek olmasa Türkiyeye bile laf söylerken 100 kere düşünmesi gerekirdi. Yunanistan istediği kadar tatbikat yapsın kendileri zaten ne kadar güçlü olduğumuzu biliyor, hükümet denge politikası sürdüğü için pek bunu göstermiyor olabilir ama bir savaş durumunda Yunanistan biliyor Türklerin Atinaya gireceğini. Benim anlatmak istediğim Atatürkçülük psikolojiniz, Atatürkçü ülke Atatürkçü Ordu Atatürkçü Halk, böyle bu ülke yükselemez, doğru şudur ki 100 yıl sonra Atatürkçülük şimdi ki kadar kalmaz çünkü Atatürkçü düşüncelerde eskiyecek yeni düşünceler ideolojiler gelecek, 100 yıl önce ki bir insanın düşüncelerine bağlı kalmak yanlış olur. Konunun uzamasına gerek yok uzarsa ya ceza alacağız yada konu kilitlenecek, senin fikrin sana benim fikrim bana dediklerimizi 10-20 yıl sonra daha iyi göreceğiz inşallah.

Son düzenleme:
Ülkemiz için en iyisi olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…