1GB RAM ve Celeron işlemcili sisteme Linux dağıtımı önerisi

Hocam okul laboratuvarında bilgisayarlar dediğim gibi. Kendim için değil. Sadece bilişim dersi yapılacak içinde. Tarayıcı kullanılır, Python ve HTML yazılır o kadar, onun için de VS Code yani iki uygulama.
------------------------------
Benim Mint tercih etmemin sebebi diğerlerine kıyasla çok daha sorunsuz ve bilindik olması. Önerilerin çoğunu (Lubuntu hariç.) ilk kez duyuyorum. Yani benim sadece bir haftalık Xubuntu deneyimimle sorunsuz kurabilir miyim?
Xfce'de bile kasma olur, o dagitimlari unut sen.

Puppy veya Antix olabilir. Bunlar pencere yoneticisi kullanir.
Hocam pencere yöneticisi derken? DE'nin basit versiyonu mu?
Şu anda olasılıklar şunlar, araştırmaktayım:
Puppy
Antix
Tiny Core
ArchLinux32
Lubuntu
Debian LXDE

Ayrıca i3 ve PWM pencere yöneticisi olarak çıkıyor DE'si ne bunların?
@runit @mutlu pide @iloveichigo @Connor The Android @detista @Lostless @NekroEge @401916
MX Linux'u yükledim zaten. Çok güzel çalışıyor. Celeron 1037U'ya bile çıtır çerez geliyor yani öyle düşünün.
MX Linux'a ne dersiniz? Sadece bende 4 değil 1 GB RAM var.

Son düzenleme:
Ayrıca i3 ve PWM pencere yöneticisi olarak çıkıyor DE'si ne bunların?

Sadece pencere yöneticisinden oluşuyorlar. Böylece daha az sistem gereksinimine sahip oluyorlar. Aslında görünüş olarak masaüstü ortamlarından çok aşırı bir farkları yok denebilir. İnternette bunlarla ilgili birkaç video izlerseniz sizin için çok daha anlaşılır olacaktır.

Ayrıca işlemcilerinizin 64 bit destekleyip desteklemediğini kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…