1Gbps internet için ne gereklidir?

OffbeatDebate71

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben birkaç gün önce TürkNet'in fiber hizmeti olduğunu ve ayda 250 TL gibi bir fiyata 1Gbps internet sunduklarını öğrendim. Bunun için fiber altyapı gerektiğini söylediler. Benim altyapım TürkNet'in kendi altyapısında olmadığı için ayda ekstra 10 TL vererek 100 Mbps'e kadar internet paketine yükselttim ve aşağı yukarı 75Mbps alıyorum. Peki benim sorum, aranızda hiç gigabit internet kullanan, altyapısı bu hızlara uygun olanlar var mı? Ben kendi adresime bu fiber altyapıyı yaptırmak için süreci nasıl hızlandırabilirim? Ve TürkNet bu 1Gbps'e kadar internet hizmetini şu an için nerelerde sunuyor?

Dosya Ekleri

• 6008316675be2b4.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 529
Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabit hızında internet almak için altyapıyı kendiniz yaptırmalısınız diye biliyorum. Akrabamın ofisine şirket kendi getirdi.

1Gbps gereksiz açıkçası aylık 250 TL az bir para değil, eğer evinizde sunucu işleriyle ya da çok fazla upload/download gereken bir iş yapmıyor iseniz 75 Mbps yeterlidir.

1Gbps gereksiz açıkçası aylık 250 TL az bir para değil, eğer evinizde sunucu işleriyle ya da çok fazla upload/download gereken bir iş yapmıyor iseniz 75 Mbps yeterlidir.
Ne alakası var? Hem ev hanesi kalabalıksa iyi iş görür yüksek hız.

Santralden, binanızın bağlı olduğu saha dolabına ne kadar hız geliyorsa onu alırsınız diye biliyorum. Yanlış biliyorda olabilirim.

TurkNet'ten bağımsız olarak cevap verecek olursak. Altyapınız FTTH ise alırsınız, altyapı konusunda sıkıntı olmaz.
TurkNet nasıl Fiber İnternet hizmeti veriyor veya kimlere veriyor (sadece metro ethernet) için mi, bilgim yok.

Türknet, Telekomun fiber kablolarının olduğu, fiber hizmet verdiği bölgelerde fiber hizmet vermiyor. GBİT hızında interneti, KOBİ, otel, kurumlara veriyor olabilir, onuda artık vdsl (tabi GBİT hızı vdsl üzerinden verilebiliyorsa, bunuda bilmiyorum) üzerinden mi veriyor yada masrafını müşteriden alıp, fiber hat çekip mi yapıyor onu bilmiyorum. Türknet'e sormak lazım.

Türknet, Telekomun fiber kablolarının olduğu, fiber hizmet verdiği bölgelerde fiber hizmet vermiyor.
Evet, doğru. Ekran görüntüsündeki paketler TurkNet'in kendi altyapısı üzerinden sunduğu hızlar. Normal VDSL üzerinden alamaz. Anca metro ethernet ile FTTH altyapı türü üzerinden alabilir.

Bana çok saçma geldi. Çünkü kurumsal için mi, bireysel için mi bilgi yok. İnsanların kafasını karıştırıyorlar. Sonuç olarak bu hızlar bireysel abonelere verilmiyor. Konu sahibi derse bana miktarı çıkartın, neyse ödeyeceğim diye. O zaman altyapısını kendileri hazırlarlar. Bu paketten de 1Gbps hızı verirler.

Benim bildiğim yayıncılara veriliyor. Örnek: jahrein.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…