1Gbps internet için uygun fiyatlı Wi-Fi extender önerisi

Bütçe
3000

yldrykuru

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Destek Uzmanı
Bugün evime 1Gbps internet bağlantısı sağladım. Fakat masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve kablo karmaşasıyla uğraşmak istemiyorum. Evim dubleks olduğu için hem sinyale katkısı olacak hem de üzerinde gigabit Ethernet portu bulunan bir Wi-Fi extender arıyorum. Birkaç örnek buldum ama tavsiyelerinize açığım.

ASUS RP-AX58 bu ürünü önerebilirm fiyatı biraz yüksek ama ASUS modem kullanırsanız mesh sistem ile Wi-Fi'yi de dağıtabilirsiniz 5 GHz ile sorunsuz bir şekilde
1718406239420.png
1718406280842.png

Son düzenleme:
Bugün evime 1Gbps internet bağlantısı sağladım. Fakat masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve kablo karmaşasıyla uğraşmak istemiyorum. Evim dubleks olduğu için hem sinyale katkısı olacak hem de üzerinde gigabit Ethernet portu bulunan bir Wi-Fi extender arıyorum. Birkaç örnek buldum ama tavsiyelerinize açığım.

TP-Link öneririm çok anlamıyorum ama 1Gbps dediğiniz lan hızı ise bunda 1GB yazıyor TP-Link RE505X Repeater

TP-Link öneririm çok anlamıyorum ama 1Gbps dediğiniz lan hızı ise bunda 1GB yazıyor TP-Link RE505X Repeater

Evet TP Link menzil genişleticiler konusunda gerçekten çok başarılı. Ancak daha uyguna 600x modeli var şu anda piyasada.

Paylaştığınız 505x modelinde 5Ghz 1200 Mbps destekli ama 2.4 hızı standart bir hızda.

Amazon.com.tr'de satılan bir üst modeli olan 600x'te ise 2.4Ghz hızı daha iyi (5 Ghz'de her ikisi de 1200 Mbps destekliyor ama 505x modeli 2.4Ghz'de 300Mbps desteklerken, 600x modeli 567 Mbps destekliyor).

TP-Link RE600X, AX1800 Mbps, 1 Gigabit Bağlantı Noktası, Dahili Access Point Modu ile Geniş Bant/Wi-Fi Güçlendirici/Hotspot, Wi-Fi 6 Menzil Genişletici Amazon.com.tr

Bu arada seçtiğiniz Zyxel WX3100-t0 modelini de inceledim o da TP Link RE600x gibi kablosuz olarak 5Ghz'de 1200Mbps ve 2.4Ghz'de 600Mbps hız sağlıyormuş. Ayrıca 1 değil 2 adet Gigabit ethernet portu varmış. Yani kağıt üstünde daha iyi olabilir sizin için eğer ikinci bir ethernet portu gerekirse ama bu modeli ben ilk kez gördüm internette incelemelerini bulup okuyun izleyin çekim alanı ve diğer vaad ettiği özelliklerin gerçekte ne kadarını sorunsuz sunabiliyor ona göre TP Link RE600x ile kıyaslayıp birini alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Konuya not bırakıyorum. Kablo kullanmadan internetini taşımak ve masaüstü bilgisayarda kullanmak isteyenler. WX3100-T0 öneririm. Yazılımını mutlaka güncelleyin. ZyXEL'in global sitesine girip en son versiyonu indirin. Wi-Fi 6 var 1Gbps internette gayet başarılı. Fakat kablosuz olarak aktarım yaptığından kayıp yaşanıyor. Ama kendisi gayet stabil dağıtıyor. Fiyat deseniz gayet başarılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı