1gpbs internet Ethernet kablosuyla 100Mbps veriyor

Basit bir öneri olacak ama reset atmayı dener misin modeme?
Denedim hocam olmadı.

Farklı bir CAT6 Ethernet kablosu ile deneyin derim.
Evet öyle yapacağım sanırsam. Fakat şuan kullandığım kabloyu baya kablolama yaparak duvardan geçirmiştim temiz dursun diye. Üzücü oldu.

@Einstein Cat6 kabloyla denedim hocam. Ama halen neden kablodan kaynaklı olduğunu anlayabilmiş değilim. Modem değişmeden önce aynı kabloyla bu değerleri görüyordum.

Son düzenleme:

O kadarını bilemiyorum. Sorun çözüldüyse sorun yok. İyi günler.

Eski kablomun uçlarını elimle sıkıştırıp tekrar takınca sorun çözüldü.

CAT6e kullanıyorum. Uzunluğu 25 Metre. Fakat modem değişiminden önce 700-800Mbps hızlar alıyordum.

1 Metre mesafede olan bir kablo ile dener misiniz? Uzun süredir ilk defa 10 metreden uzun olan CAT 6E kablosunun 1000 Mbit desteklediğini duyuyorum (çift sarmal S/FTP kablo olması gerek ki anca kayıpsız gitsin).
Edit: Konuya uzun süre cevap vermemiştim. Son görünen mesaja cevap olarak yazdım.

Kullandığım kablo yan esnaf elektronikçiden aldığım basit bir kablo. Tam metresini hatırlamıyorum ama 25-30 arası olması gerek. Fotoğrafını ve az önce yaptığım test sonucunu buraya bırakıyorum hocam.

Normalde modemle bilgisayarımın arasındaki mesafe kısa fakat görüntü kirliliği olmaması açısından evin içindeki kanallardan dolaştırdığım için uzun tercih ettim. Herhangi bir kayıp yok. Oyunlardada ping değerlerim istanbul sunucusu olanlarda 1-2ms.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…