1ms vs 4ms

Ferit Buğra

Hectopat
Merhabalar 60Hz, 4ms bir monitörüm var ve 4 yıldır aktif bir şeklide CS:GO oynuyorum yaklaşık 3200 saatim var ve hepsi bu monitörle. Bir süre sonra sanki monitörde gecikme var ve reflexlerime yetişemiyor gibi hissetmeye başladım ve yeni monitör arayışına geçtim. 144Hz, 1ms bir monitör buldum. Alırsam sorunum ortadan kalkar mı?

Merhabalar 60Hz, 4ms bir monitörüm var ve 4 yıldır aktif bir şeklide CS:GO oynuyorum yaklaşık 3200 saatim var ve hepsi bu monitörle. Bir süre sonra sanki monitörde gecikme var gibi hissetmeye başladım ve yeni monitör arayışına geçtim. 144Hz, 1ms bir monitör buldum. Alırsam sorunum ortadan kalkar mı?

Sistemim:
GTX 1050 Ti.
i5 7400.
8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar 60Hz, 4ms bir monitörüm var ve 4 yıldır aktif bir şeklide CS:GO oynuyorum yaklaşık 3200 saatim var ve hepsi bu monitörle. Bir süre sonra sanki monitörde gecikme var ve reflexlerime yetişemiyor gibi hissetmeye başladım ve yeni monitör arayışına geçtim. 144Hz, 1ms bir monitör buldum. Alırsam sorunum ortadan kalkar mı?

Sistemim:
GTX 1050 Ti.
i5 7400.
8 GB RAM.
Evet, fakat monitör modelini atarsanız inceleme açısından daha iyi olur. Ayrıca RAM'lerinizi 16 GB yapmanızı tavsiye ederim.
4ms ile 1ms arasında sadece 0,003ms fark var. Tabii ki 144Hz seçmek daha iyidir.
Ghosting ihtimali daha fazla oluyor. Her zaman iyidir 1 ms. Almışken neden almasın ki sonuçta.

MPRT'de 1ms ve 4ms'in farkı o kadar fark etmez ama GtG ise 1ms ve 4ms'in farkı kendini cidden belli eder. Bu arada GtG 1ms istiyorsan TN panel almalısın, IPS ve 1ms GtG istiyorsan "Fast-IPS" monitörler var ama pahalı oluyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı