1TB DRAM'li SSD vs 2TB DRAM'siz SSD

zocax

Centipat
Daha fazla  
Şimdi bende şu an 1TB M.2 var. Yeni M.2 SSD almam lazım. Yetmiyor alan. Sizce 1TB sağlam DRAM'li bir model mi almalıyım yoksa 2TB DRAM'siz bir model de iş görür mü? Şu an halihazırda olan M.2'de DRAM yok. Bütçe kısıtlı biraz ondan karar veremedim. 1TB alsam yine yetmez diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bende şu an 1TB M.2 var. Yeni M.2 SSD almam lazım. Yetmiyor alan. Sizce 1TB sağlam DRAM'li bir model mi almalıyım yoksa 2TB DRAM'siz bir model de iş görür mü? Şu an halihazırda olan M.2'de DRAM yok. Bütçe kısıtlı biraz ondan karar veremedim. 1TB alsam yine yetmez diye korkuyorum.
DRAM olmayan bir M2 SSD'yi tercih etmeyin. Oyun yüklerken, aktarım yaparken pat diye 0'a düşüyor çıkmasını bekliyorsunuz sonra.

Eğer isterseniz m2 ssd adaptörü alıp anakarta takabilirsiniz. Ekran kartlarının olduğu tarafta o ekran kartınınki gibi küçük olan girişe takılıyor. Böylece 2 m2 ssd kullanırsınız.

DRAM olmayan bir M2 SSD'yi tercih etmeyin. Oyun yüklerken, aktarım yaparken pat diye 0'a düşüyor çıkmasını bekliyorsunuz sonra.
Anladım hocam teşekkür ederim 1tb kc3000 alcam ozaman teşekkürler

DRAM olmayan bir M.2 SSD'yi tercih etmeyin. Oyun yüklerken, aktarım yaparken pat diye 0'a düşüyor çıkmasını bekliyorsunuz sonra.

Eğer isterseniz M.2 SSD adaptörü alıp anakarta takabilirsiniz. Ekran kartlarının olduğu tarafta o ekran kartınınki gibi küçük olan girişe takılıyor. Böylece 2 M.2 SSD kullanırsınız.

Bende 2 tane slot var zaten 1'i dolu şu an diğeri için hangisini alsam kararsız kalmistim DRAM'li 2 TB'ler çok pahalı ondan bir kararsızdım.

Anladım hocam teşekkür ederim 1tb kc3000 alcam ozaman teşekkürler

Bende 2 tane slot var zaten 1'i dolu şu an diğeri için hangisini alsam kararsız kalmistim DRAM'li 2 TB'ler çok pahalı ondan bir kararsızdım.
Dediğim gibi DRAM olmayan bir M2 SSD tercih etmeyin. Zira kendim de DRAM olmayan bir M2 SSD kullanmaktayım. Oyun vs. indirirken ya da USB'ye bir şey atarken aniden 0 mb'ye düşüp geri yükseliyor. DRAM olmadığından kaynaklı.

Dediğim gibi DRAM olmayan bir M.2 SSD tercih etmeyin. Zira kendim de DRAM olmayan bir M.2 SSD kullanmaktayım. Oyun vs. indirirken ya da USB'ye bir şey atarken aniden 0 MB'ye düşüp geri yükseliyor. DRAM olmadığından kaynaklı.

Acaba benim mesela bazı oyunlarda örnek Forza'da saniyelik takılma oluyor nadiren ilgisi olabilir mi?

Acaba benim mesela bazı oyunlarda örnek Forza'da saniyelik takılma oluyor nadiren ilgisi olabilir mi?
O droplar için kesin bir şey söyleyemem. DRAM ile alakası yoktur ama onların. Ben hiç yaşamadım çünkü drop olaylarını. Ekran kartı yüzünden de olabilir sıcaklık yüzünden de olabilir işlemci veya RAM yüzünden de olabilir. Eğer sadece internetli oyunlarda oluyorsa da internetle alakalı olabilir.

SSD de oyunum forza horizon 4 tam tamına 5 saniyeden bir fps drop 3 fpslere düşüyordu 90fps den 4 - 5 saniyeden bir ama oyunu m2 ssd atdım dramli oyunda kasmadı hiç drop falan hatırlamıyorum bile M2 NETAC NV7000 1TB dram mevcut 8000 e yakın yazma okuma gen 4 2200tl falan aliexpressden aldım baya iyi soğutmasıda var üstünde dizayn falan olarak baya iyi soğutması olduğu için.

Sizin durum tamamen alakasız veya soğutmadan kaynaklı olabilir. Keza DRAM'in FPS düşmesi yemesi/yedirmesi ile ilgisi olmadığından eminim. Kendim 4TB DRAM'siz M.2 kullanıyorum 1 tanede DRAM'li kullanıyorum. Eskiden ikisi de dramliydi ama biri 500GB diye çıkardım artık onu zaten Windows falan derken 400 civarı yeri vardı. İkisi arasında oyun oynarken hiçbir fark yaşamadım. Çıkan bir teknolojiden dolayı DRAM'siz M.2'ler artık pek bir sorun yaşatmıyor diye biliyorum. İsterse alabilir herhangi bir fark yaşamaz oyunlarda. Zaten 2000 civarı fiyatları var artan parayı da karışık ızgara gömebilir :D hayırlı forumlar hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı