Çözüldü 1TB hard disk 903 GB gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Normaldir, depolama birimleri söylenen tam kapasitede olmuyor.
Benim de 1TB hard diskim 920GB.
500GB hard disk 460GB.
256GB SSD de 230GB.
Kapasite arttıkça eksik alan da artıyor.
500GB hard disk 460GB.
256GB SSD de 230GB.

Çözüm
500GB hard disk 460GB.
256 GB SSD de 230GB.

Seninki 920 gözüküyorsa benimki de 920 gözükmesi lazım değil mi? Bu durum markadan markaya değişiyor sanırsam. 17GB az değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim elimde 1 TB SSD var aynı sorunu bende yaşıyorum fakat 97 GB sistem olduğu için 97 GB eksik gösteriyor ona da yapacak bir şey yok.
Sisteme zaten bi bölüm ayırıyor zaten o normal benimki USB adaptör ile bağladım pcye biçimlendirdim içi bomboş ona rağmen 903 gözüküyor o yüzden sordum senin durum normal sisteme mecbur ayırıcak

Hocam markadan markaya değil işletim sisteminden sistemine değişiyor.
Ben harici leptop hard diskini bağladım ama USB adaptör ile

Sistemle alakası yok. Depolama aygıtlarından neredeyse hiçbir zaman tam kapasite alamazsınız.
Aynı iki model disklerde bile farklı kapasiteler görebilirsiniz.

Sistemle alakası yok. Depolama aygıtlarından neredeyse hiçbir zaman tam kapasite alamazsınız.

O zaman şansa bağlı;)

Bence de sistemle alakası yok. Hard diskin içi ful boş zaten sistem dosyası yok. Harici taktım pcye

Son düzenleme:
Depolama birimlerini pazarlarken boyutu 1000'den hesaplıyorlar. Piyasada bu üç kağıdı yapmayan firma görmedim. Normalde 1kb=1024byte ama firmalar 1000byte olarak düz hesap yapıyor. Byte,kilobyte,megabyte,gigabyte derken her kademede ortalama %2.5'luk bir kayıp söz konusu. Bu da firmaların etikete bastığı ile bilgisayarın gördüğü arasında fark yaratıyor. Yıllardır yapılan ama kimsenin şikayet etmediği bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı