1TB HDD önerisi

1TB HDD'lerin ortalama fiyatları 1500 bandında seyrediyor. Önerdiğiniz modeller nelerdir?
İçine GTA 5, RDR2 gibi hikaye oyunları atacağım.

Hocam onunla beraber oynarsanız, oyun çok yavaş açılır süre olarak sizi bekletir.

1TB HDD'lerin ortalama fiyatları 1500 bandında seyrediyor. Önerdiğiniz modeller nelerdir?
İçine GTA 5, RDR2 gibi hikaye oyunları atacağım.

Hocam selam genelde depo için iyi bir seçenek olur. Oyunlarda özellikle güncel büyük misal Stalker 2 gibi devasa haritası olan. Oyunlarda çok fazla stutter takılmalar yapabilir. Artık oyun için önerilmiyor. Ancak oyunun yedek deposu olarak olabilir.

Ayrıca daha büyük bir sıkıntı düzgün bir HDD bulabilmek. Çünkü marka olarak ve büyük bilinir yerlerden almadığınız ki onlarda pahalı oluyor. Refubrished denen tamir yiyip yenilenmiş disk satıyorlar. Ama pek de uzun ömürlü olur mu tartışılır?

Diğer bir konuda smr ve cmr diskler

Smr şu an yeni yeni türeyen ve depolama kapasitesi kaydetme anlamında avantaj sağlayıp hız anlamında dezavantaj yaratan bir sistem. Cache belleği 256MB olan diskler oluyor genelde. Ancak büyük bir dosya kullanımı veya kopyalama yaptığınızda hız sorunları yaşıyor. Bende mevcut 2TB Toshiba HDD var ve bu disk hem sesli hem de 2K bir film izlediğimde bile arada filmde buffer sorunları yapıyor. Ancak 64MB cache belleğe sahip cmr sistemine sahip diskimde ki yazma hızı 5400RPM bu sorun yok. Ancak bu 64MB olan modellerde artık pek bulunmuyor. Üretim maliyeti sebebi ile smrler var artık.

Bence yerinizde olsam NVMe eğer slot yoksa SSD bakardım. Oyunu oynamak için hiç avantajınız olmaz artık neredeyse çoğu oyun SSD şartı koşuyor aksi halde oyunda performans problemleri olabileceğini söylüyorlar

WD blue güzeldir ancak onlarda 1500 TL bandında üste ekleyip 2100TL'ye Kioxia Exceria G2 almanızı öneririm.

Hocam selam genelde depo için iyi bir seçenek olur. Oyunlarda özellikle güncel büyük misal Stalker 2 gibi devasa haritası olan. Oyunlarda çok fazla stutter takılmalar yapabilir. Artık oyun için önerilmiyor. Ancak oyunun yedek deposu olarak olabilir.

Ayrıca daha büyük bir sıkıntı düzgün bir HDD bulabilmek. Çünkü marka olarak ve büyük bilinir yerlerden almadığınız ki onlarda pahalı oluyor. Refubrished denen tamir yiyip yenilenmiş disk satıyorlar. Ama pek de uzun ömürlü olur mu tartışılır?

Diğer bir konuda smr ve cmr diskler.

Smr şu an yeni yeni türeyen ve depolama kapasitesi kaydetme anlamında avantaj sağlayıp hız anlamında dezavantaj yaratan bir sistem. Cache belleği 256MB olan diskler oluyor genelde. Ancak büyük bir dosya kullanımı veya kopyalama yaptığınızda hız sorunları yaşıyor. Bende mevcut 2TB Toshiba HDD var ve bu disk hem sesli hem de 2K bir film izlediğimde bile arada filmde buffer sorunları yapıyor. Ancak 64MB cache belleğe sahip cmr sistemine sahip diskimde ki yazma hızı 5400RPM bu sorun yok. Ancak bu 64MB olan modellerde artık pek bulunmuyor. Üretim maliyeti sebebi ile smrler var artık.

Bence yerinizde olsam NVMe eğer slot yoksa SSD bakardım. Oyunu oynamak için hiç avantajınız olmaz artık neredeyse çoğu oyun SSD şartı koşuyor aksi halde oyunda performans problemleri olabileceğini söylüyorlar.

Sisteme aşırı masraf yapmak istemiyorum.
Daha önce HDD kullandım hızından çok şikayetçi değildim ama bozuldu.
1500 TL çok geldi biraz daha çıkıp M.2 almak daha mantıklı olur ama daha ucuza kapatmak istediğimi fark ettim çünkü şimdi masraf yapmak yerine ileride direk yeni sistem alacağım.
500 GB F/P HDD önerileriniz ne olur?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı