1TB HDD + SSD vs 2TB HDD

o_ulcan

Megapat
Son zamanlarda HDD önerisi istemiştim. Neredeyse herkes Toshiba P300 1TB önerdi. Hala almadım, bu ayın 25'inde P300'ün 2 TB versiyonunu almayı düşünüyordum ama aklıma SSD almak geldi. Sizce SSD gerekli mi? Yoksa 2TB P300 mü almalıyım? SSD alırsam 128GB'lık versiyondan alacağım. Sadece Windows kurarım içine herhalde. Sürekli oyun oynamıyorum, bazen 1 hafta oyun oynamadığım oluyor. Genelde Adobe programlarını kullanıyorum. (Photoshop, After Effects, Premiere Pro) 128 GB alsam zaten 20 GB'si Windows'a gidecek. Belki sadece GTA V kurarım SSD'ye. SSD alırsam bir süre HDD alamayacağım (2 Ay falan) o arada depolama çok sıkıntı olacak. Şu an Premiere Pro'nun açılması 45 saniyeyi buluyor. SSD'ye kursam kaç saniye sürer? Ben 2 TB'ye daha sıcak bakıyorum açıkcası, sizin de görüşünüzü almak istedim. Bu arada 2TB Toshiba P300'ün kutulu versiyonunu satan bir yer var mı? Her yer kutusuz satıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adobe yazılımları için SSD ciddi zaman kazandırıyor. SSD + HDD kombinasyonunu öneririm.

SSD ve 1 TB HDD ile SSD ve 2 TB P300 arasında sadece 100 TL fark olur. Bu farka değer. P300 1 TB modelini alacaktım fakat 100 TL farkla 2 TB almak daha mantıklı geldi. Ali Express'ten 150 TL'ye laptop için KingSpec diye 120 GB bir SSD aldım. Okuma hızı 400'ler ve yazma hızı 300'ler. Beni oldukça şaşırttı.

Aynen hocam, ben de 200 TL'ye 1TB alacaktım sonra 2TB'nin 310 TL olduğunu gördüm ve direk 2TB'ye kaydım. Kutusuz geleceği için şüphelerim var ama sıkıntı olursa iade ederim diye düşünüyorum, ürünü Hepsiburada'dan alacağım. Daha önce iade geçmişim olmuştu, sıkıntı yaşatmadılar. SSD'yi Aliexpress'den alabilirim aslında. Alırsam 120GB alacağım, o da sadece Windows hızlansın diye. Önce 2TB'yi alayım en iyisi, sonra SSD eklemesi yaparım. Peki bu Windows'u HDD'ye kursam sonra SSD alınca nasıl SSD'ye geçiririm?

Düzenleme: Ayrıca sormak istediğim bir şey var. Kasam Zalman Z3 PLUS, bu kasadaki girişler 3,5". Çoğu SSD 2,5". Bunu nasıl takabilirim. Akasa 2 x 2.5" HDD/SSD Çift Yuvalı 3.5" Dönüştürücü Fiyatı Şöyle bir şey mi almam gerekiyor?

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
O kasanın HDD takılan kısmın üstüne SSD takılıyor diye biliyorum. Eğer takılmıyorsa HDD kısmına bosta bırakabilirsiniz. SSD'ler HDD gibi kolay bozulmaz. Ayrıca o işte bir sakatlık olmasın bana P300 kutulu geldi ve benim bildiğim bu ürün kutulu.

Son olarak 1TB HDD + 120GB SSD'yi aynı anda almaya karar verdim. Toshiba P300'ün Hepsiburada'da satılan HDWD110UZSVA modeli kutuda gelmiyor sanırım. O yüzden Nanokatalog'dan HDWD110EZSTA modelini alacağım, o kutulu versiyonu galiba. SSD olarak SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5” SSD Fiyatı bunu düşünüyorum, sizce iyi mi? Veya maksimum 250 TL civarında SSD önerebilir misiniz? Sadece Windows'u, Adobe programlarını ve GTA V'i kuracağım. Yeter mi sizce?

Son düzenleme:
Sen almışken Adata SU800'den aşağısını alma. İyi ki almışım diyeceğin modellerdendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…