1TB HDD Windows Kurulumu İçin Gerekli Alan

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400F,RTX 4060,2x8 16 GB Ram
Meslek
Halkla İlişkiler
1TB yeni HDD aldım. Şimdi programları ve oyunları Windows'un kurulu olduğu diske kurarsak yavaşlama oluyor diye biliyorum. Ben de bunun için Windows'a gerekli en az ne kadar yer bırakmam lazım? Yoksa direkt iki parçaya (500/500) mı böleyim? Tavsiyeleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
1TB yeni HDD aldım. Şimdi programları ve oyunları Windows'un kurulu olduğu diske kurarsak yavaşlama oluyor diye biliyorum. Ben de bunun için Windows'a gerekli en az ne kadar yer bırakmam lazım? Yoksa direkt iki parçaya (500/500) mı böleyim? Tavsiyeleriniz neler?
500 GB HDD vardı ise yanına bir SSD alsaydın keşke. Para biriktirip SSD alın Windows'u oraya kurun.

Hayır demek istediğim sanki sistemde SSD varmış gibi Windows için örneğin 120GB'lık bir alan oluşturup oyunları ve programları geri kalan D sürücüsüne mi kurayım yoksa direk 500-500 ayırayım mı ?

Yavaşlama niye olsun ki aynı yere kurunca? 250 GB yeter.

Bu sana bağlı ben oyunları C'ye kuruyorum çünkü direk Windows'un olduğu yer ve oyunu daha hızlı çalıştıracağını düşünüyorum bu fikre nerden kapıldın dersen : masaüstünden program filese dosya atmak mı daha hızlı olur yoksa masaüstünden D'ye atmakmı.
1TB 500/500 bölmen mantıklı olacaktır

@Bayram Şenakar tam tersi. :)

indir.jpg

Disk yüzeyinin başlangıç sektörünün çap turu en kısa yer olduğu için bu sektörde verilere erişim hızı en düşük, okuma yazma hızı ise yüksektir. (Kırmızı)

Disk yüzeyinin içten bitim yerlerine doğru veriler okunup yazıldığı zaman verilere erişim süresi yüksek, okuma yazma hızı düşüktür. (siyah)

Ayrıca disk kafası başlangıç sektörüne daha düşük nanosaniyelerde varabilirken bitiş sektörüne daha yüksek nanosaniyelerde varır. (erişim ile karıştırılmasın)

Defragg işlemi bu yüzden vardır. Parçalanmış verileri mümkün olduğunca disk başlangıç sektörlerine atar ve diskin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. En doğru işlem diski ikiye bölüp kullanılmayan dosyaları mümkün olduğunca D sürücüsüne atmak ve C diskini her ay MyDefrag ile güvenli modda System Disk Monthly birleştirmesi ile defrag etmek. Böylece harddiskinizden tam performans alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı