Selam, şimdi ilk olarak cihazım ve almayı düşündüğüm SSD hakkında bilgi vereyim.
İlk olarak cihazım: HP Victus 16 D1026NT.
Almak istediğim SSD: Wd_black SN770 1TB.
Sorum şu aslında cihazı alalı daha 2 ay bile olmadı fakat 500GB SSD bana yetmiyor + 1TB daha olsa rahat edeceğim gibi duruyor. İlk olarak aynı sorunu yaşayan ve benim gibi laptopun içini açınca işi bitirip direkt kapatmak isteyen biri HP'nin forumunda yazmış ve şöyle bir cevap almış;
Hp Victus 16 2. M2 ssd yuvası var mıdır
Daha sonra ise kafama şu takıldı tamam benim bilgisayarımda 2. M.2 SSD yuvası mevcut fakat bu gen3 gen4 muhabbetinden alacağım SSD bana uyacak mı veya atıyorum bu SSD'ye ben oyun vs kurmaya kalkarsam sorun yaşar mıyım?
Ve montaj hakkında da kısacık bir sorum var HP'nin bütün upgrade videolarını izledim ama bataryayı kimse soketini bile çıkarmadan montaj yapıyor bende mi öyle yapmalıyım yoksa ben gene ne olur ne olmaz diye soketi çıkarayım mı? Çıkarıp takarken de zarar vs veririm diye bir tedirginim sadece ve bazı bilgisayarlarda da sanırım BIOS'tan pili devre dışı bırakma varmış eğer öyle olursa sadece oradan yapsam da olur mu?
Teşekkür ederim.
Not: Şu kasayı ayırmak için pena elimde yok da onun alternatifi aparatın adı ne kasa ayırma aparatı diye geçiyor ama bilemiyorum benim işimi görür mü bunlar?
Bunlardan hangisini almalıyım?