1TB M.2 SSD önerisi

Bütçe
2000-2500 TL

Cheshyre

Hectopat
Yer
Ankara.
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE B450M S2H | RYZEN 5 5600 | ASUS DUAL RX 6600 | T-Force Vulcan TUF Alliance 16 GB (2x8) 3200MHz CL16 | XPG Core Reactor 750W 80+ Gold | KINGSTON KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1024GB
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İyi akşamlar. Oyunları ve bilgisayarı daha hızlı çalıştıracak bir M.2 SSD arıyorum ama ana kartım PCI-e 3.0 (gen3) destekliyor, SSD önerirken bu detayı unutmayın. Bütçem: 2000-2500TL arası tüm önerilere açığım.
Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 5600 3.6GHz
Ekran kartı: RX 6600 8 GB VRAM.
RAM: Team T-Force Vulcan TUF alliance 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16.
Anakart: Gigabyte B450M S2H PCI-e 3.0
PSU: 750W 80+Gold

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim bu fiyatta önerim bu Kioxia Exceria G2 ürünü. İşletim sistemi de olacağı için bu model DRAM destekliyor. Sadece depolama olsaydı Kingston NV2 önerebilirdim.

Benim bu fiyatta önerim bu Kioxia Exceria G2 ürünü. İşletim sistemi de olacağı için bu model DRAM destekliyor. Sadece depolama olsaydı Kingston NV2 önerebilirdim.

Dediğim gibi Windows ve oyunları bu SSD'ye kuracağım fakat attığınz SSD'de okuma ve yazma hızları düşük gibi gözüküyor.

Dediğim gibi Windows ve oyunları bu SSD'ye kuracağım fakat attığınz SSD'de okuma ve yazma hızları düşük gibi gözüküyor.

Bu fiyatlarda en iyi tercihlerden birisi. Bütçen artarsa KC3000 öneririm orası ayrı zaten. 3.0 olması da önemli değil 4.0 anakart aldığında 4.0 performansında kullanırsın. Zaten senelerce gidecek bir ürün.

K3000 de DRAM bulunuyor mu?

K3000 de DRAM bulunuyor mu?

Evet 1TB modelinde 1GB DRAM mevcut. O yüzden önerdim zaten işletim sistemi kurmasaydın DRAM o kadar mühim değil depolama için. Ama işletim sistemi kuracağın için o yüzden DRAM destekli model alman gerekiyor.

Evet 1TB modelinde 1GB DRAM mevcut. O yüzden önerdim zaten işletim sistemi kurmasaydın DRAM o kadar mühim değil depolama için. Ama işletim sistemi kuracağın için o yüzden DRAM destekli model alman gerekiyor.

Şu anki işletim sistemimin kurulu olduğu disk James Donkey 240GB 500 MB okuma 500 MB yazmalı bir SATA SSD'si ve hiç memnum değilim hem Windows aşırı yavaş hem de SSD'ye kurduğum oyunlar donuyor o yüzden hem Windows'u rahat ve akıcı kullanabileceğim bir de oyunları yüklediğim zaman da donup kasmamasını istiyorum yeni çıkan oyunlarında ortalama boyutları 150-200GB olduğu içinde yüksek depolama alanları da şart tabii ki.

James Donkey HDD gibi bir şey aslında kronik sorunlu yavaş. Yani hem kaliteli değil hem de paranı çöpe atmak gibi bir şey.

James Donkey HDD gibi bir şey aslında kronik sorunlu yavaş. Yani hem kaliteli değil hem de paranı çöpe atmak gibi bir şey.

Kesinlikle sorunlu bir ürün 5 yıldır kullanıyorum ve hiç memnun değilim o zaman Kioxia Exceria G2 yerine K3000 almak daha mantıklı olacaktır değil mi?

Kesinlikle sorunlu bir ürün 5 yıldır kullanıyorum ve hiç memnun değilim o zaman Kioxia Exceria G2 yerine K3000 almak daha mantıklı olacaktır değil mi?

Kioxia fiyat performans ürünü ama yazılım olarak pek iyi değil. Ayrıca sağlamlık konusunda da Kingston KC3000 serisi bayağı kendini kanıtlamış durumda. Benim önerim KC3000. Ayrıca 5 yıldır gene iyi kullanıyorsun normalde 1 sene içinde bile elinde kalanlar var. Günler haftalar tabii değişim garantisi verdikleri için değişip değişip dururlar artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…