1TB SSD Tavsiyesi

Diğer arkadaşlar Renegades dedi, o nasıldır KC3000'e göre? Kesin onu mu almalıyım?
Önceki mesajı yazar yazmaz onun hakkındaki görüşümü de ekledim. Fiyat farkı bu kadar az olduğu sürece kabulümdür. O da çok benzer KC3000'e.

Ben son bir yıldır kendime etrafıma SSD bakınırken bunları uzun uzun takip ettim. Bütçem çok sıkışık olduğu ve yeterli geleceğini düşündüğüm için Exceria Pro 1TB aldım üç ay önce. Geçen yaz aldığım Exceria G2 1TB depolama oldu. Kuzenimin yeni hazır sistemindeki SSD'yi değiştirmek yerine depolama olmasına karar verdik ve ona da Fury Renegade aldık. Yarın kargoyu teslim alacak hatta.

Kafanızı karıştırmak istemiyorum ben de konu açmıştım 1 ya da 2 gün oldu aynı şekilde m.2 ssd bakıyorum. Bana gelen öneri Kioxia'ydı. Renegades çok sağlam. Fakat teknik olarak karşılaştırdığımda veri yazma garantisi dışında Kioxia'nın önde olduğunu gördüm. Tabi gözle görülebilir bir fark mı? Tartışılır. Bu kadar yüksek hızlarda 400mb/s farkedilir mi bilemiyorum. Aralarında biraz fiyat farkı da var. İkisi de çok sağlam SSD'ler ve DRAM'leri var ikisinin de aynı kapasitede. Bizzat Kingston Fury Sata SSD kullanıyorum ve memnunum bu arada. Yine de karşılaştırmanız için aşağıya bırakıyorum linki. Bir hafta sonra ben Kioxia'yı satın alacağım.

Edit: Renegade'nin soğutma bloğu var. Onun dışında malzemesine kadar aynı sadece Kioxia'dan 400 mb daha yavaş okuyor dediğim gibi. Fiyat farkının da soğutma bloğu olmasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. Kasanızın sirkülasyonu çok iyi değilse ve anakartınızda stok bir m.2 soğutucu paneli yoksa Renegade alabilirsiniz çünkü diğerini tercih ettiğiniz zaman soğutucu alma ihtiyacı doğacaktır sıcaklıklardan dolayı.

Kafanızı karıştırmak istemiyorum ben de konu açmıştım 1 ya da 2 gün oldu aynı şekilde m.2 ssd bakıyorum. Bana gelen öneri Kioxia'ydı. Renegades çok sağlam. Fakat teknik olarak karşılaştırdığımda veri yazma garantisi dışında Kioxia'nın önde olduğunu gördüm. Tabi gözle görülebilir bir fark mı? Tartışılır. Bu kadar yüksek hızlarda 400mb/s farkedilir mi bilemiyorum. Aralarında biraz fiyat farkı da var. İkisi de çok sağlam SSD'ler ve DRAM'leri var ikisinin de aynı kapasitede. Bizzat Kingston Fury Sata SSD kullanıyorum ve memnunum bu arada. Yine de karşılaştırmanız için aşağıya bırakıyorum linki. Bir hafta sonra ben Kioxia'yı satın alacağım.

600 TBW veri yazma garantisi aradaki 300 TL farktan daha fazla değerli.

600 TBW veri yazma garantisi aradaki 300 TL farktan daha fazla değerli.
Aradaki fark 600 TL ve editimde soğutucu bloğundan dolayı Renegade daha mantıklı bir seçim diye belirttim. Teşekkürler yine de.

Aradaki fark 600 TL ve editimde soğutucu bloğundan dolayı Renegade daha mantıklı bir seçim diye belirttim. Teşekkürler yine de.
3600-3231 nasıl 600 ediyor yav? Soğutucudan dolayı değil TBW değerinden dolayı mantıklı bir seçim.

3600-3231 nasıl 600 ediyor yav? Soğutucudan dolayı değil TBW değerinden dolayı mantıklı bir seçim.
Amazon fiyatına bakıyorsunuz en üstte olduğu için. Altında N11 fiyatına bakarsanız görürsünüz. Ayrıca 50TL kupon da uygulanıyor 650 TL fark diyebiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı