1TB SSD vs 2 TB HDD

Aktunc38

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar alırken extra masraf olmasın diye SSD'yi yükseltmedim hazır sistemde takılı olan SSD ile birlikte satın aldım. Bilgisayarda 500GB M.2 SSD var Windows ve CS Valorant gibi oyunlarım SSD de kurulu. İnternete baktım 1TB SSD ile 2TB HDD hemen hemen aynı sizce tercihimi ne yönde kullanmalıyım?

SSD ve HDD önerilerinizi bekliyorum.

Not: Bütçe ortalama 2K.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayar alırken extra masraf olmasın diye SSD'yi yükseltmedim hazır sistemde takılı olan SSD ile birlikte satın aldım. Bilgisayarda 500GB M.2 SSD var Windows ve CS Valorant gibi oyunlarım SSD de kurulu. İnternete baktım 1TB SSD ile 2TB HDD hemen hemen aynı sizce tercihimi ne yönde kullanmalıyım?

1 TB SSD daha mantıklı olacaktır. Ayrıca M.2 SSD mi istersiniz NVMe mi?

Depolama ihtiyacın varsa HDD, hız için SSD. Oyunların genelde ilk açılışlarında veya programlarda hissettirir hız farkını günümüzdeki SSD'ler onun dışında ölüm kalım meselesi değil.

1TB dolmaz diyen gençler, 1TB = 931Gb:
2016 Doom tam set kurunca 77Gb, save vs derken 100Gb eder,
bir de oyun kaydı aldığında 100GB'de o olsun... gitti 200Gb.
4 sevdiği oyunu kurduktan sonra SSD doluyor mu matematiksel olarak.
Telefon yedeği, fotoğrafı, videosu saklamak için harici ihtiyacı doğuyor - ki normalde herkesin bir harici yedeği olmalı.

Depolama ihtiyacın varsa HDD, hız için SSD. Oyunların genelde ilk açılışlarında veya programlarda hissettirir hız farkını günümüzdeki SSD'ler onun dışında ölüm kalım meselesi değil.

1TB dolmaz diyen gençler, 1TB = 931GB:
2016 Doom tam set kurunca 77GB, save vs derken 100GB eder,
Bir de oyun kaydı aldığında 100GB'de o olsun... Gitti 200GB.
4 sevdiği oyunu kurduktan sonra SSD doluyor mu matematiksel olarak.
Telefon yedeği, fotoğrafı, videosu saklamak için harici ihtiyacı doğuyor - ki normalde herkesin bir harici yedeği olmalı.

500GB diske Max 2 oyun atılır o mantıkla. Başka oyun oynamak istese dakika başı SSD'den HDD'ye değişmem gerekecek kullanmayan bilmez hiç çekilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı