Hocam, ben TurkNet GigaFiber kullanıyorum. TurkNet GigaFiber'e geçtiğimden beri, 2+1 70-75m karelik evde, modemin olduğu odadan dışarı çıkınca, sinyalde kopukluklar oluyor, ve Wi-Fi bağlantısı kopabiliyor.
Yani bilgisayarda, Ethernet kablosuyla, kablolu bir şekilde bağlandığımız için hiçbir sorun yok ve 950 download 950 upload hız alıyoruz.
İş kablosuz bağlantıya, yani Wi-Fi ile tablet olsun, telefonlarla bağlanıp, interneti kullanmak istediğimizde, modemin olduğu odadan çıkıp biraz uzaklaşınca, özellikle modeme daha uzak olan yerlerde internette aksamalar, hatta kopmalar oluyor.
Sürekli Wi-Fi bağlantısına baktığımızda, Wi-Fi işaretinin yanında ünlem işareti çıkmış yani internet bağlantısı kopmuş oluyor ve Wi-Fi kapatıp tekrar açtığımda geliyor.
Televizyonumuz akıllı olmadığı için, Android box aldım. YouTube'dan bir şeyler izlemek istediğimde bile, hemen yan taraftaki odada/salonda bulunan, Android Box'da bile kopukluklar oluyor ve internet verimli yansımıyor. Daha iyi hızlarda ve daha iyi çekim gücüne sahip değil demek istiyorum.
Yani uzanıp, bir YouTube'da içerik izleyecekken bile kan kusuyorum.
TurkNet GigaFiber'e geçtiğimizde gelen ekiplerin kurulum yaparken bize getirdiği modem ve modemin yanında bir küçük kutu daha var GPON deniyor sanırım bilmiyorum. Sizlere bunu görsel olarak yüklüyorum:
Modemimiz mi yetersiz? Mesh sistemi gibi zahmetli bir şey yerine, sadece modem satın alarak bu sorunu çözebilir miyim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
@PolluxVega hocam, kusura bakmayın. Konunuzu kirletmiş oldum. Pek yazan olmamış diye ben de yardım almak istedim.