2.000-2.500 TL'ye modem tavsiyesi

PolluxVega

Hectopat
Elimde Kablonet'in verdiği Infinity 401 modeli var. Bu modem nasıldır? En fazla 2000 2500 TL'lik bir modem arıyorum. Aldığıma değer mi? 3 katlı evin her katında çeksin istiyorum, modem orta katta olacak, biraz zor galiba ama bunu başaracak bir modem varsa bu fiyat bandında almayı düşünüyorum.

Elimde Kablonet'in verdiği Infinity 401 modeli var. Bu modem nasıldır? En fazla 2000 2500 TL'lik bir modem arıyorum. Aldığıma değer mi? 3 katlı evin her katında çeksin istiyorum, modem orta katta olacak, biraz zor galiba ama bunu başaracak bir modem varsa bu fiyat bandında almayı düşünüyorum.

Bu modemi kullandığınıza göre Kablonet DOCSIS altyapısından hizmet alıyor olmanız lazım. Piyasada DOCSIS 3.0 modem neredeyse yok. Bulabilseniz bile internete erişebileceğinizden emin değilim. Router alabilirsiniz. Ya da mesh sistemi kurmayı düşünebilirsiniz.

Bu modemi kullandığınıza göre Kablonet DOCSIS altyapısından hizmet alıyor olmanız lazım. Piyasada DOCSIS 3.0 modem neredeyse yok. Bulabilseniz bile internete erişebileceğinizden emin değilim. Router alabilirsiniz. Ya da mesh sistemi kurmayı düşünebilirsiniz.
Hocam, ben TurkNet GigaFiber kullanıyorum. TurkNet GigaFİber'e geçtiğimden beri, 2+1 70-75m karelik evde, modemin olduğu odadan dışarı çıkınca, sinyalde kopukluklar oluyor, ve wifi bağlantısı kopabiliyor.

Yani bilgisayarda, ethernet kablosuyla, kablolu bir şekilde bağlandığımız için hiçbir sorun yok ve 950 download 950 upload hız alıyoruz.

İş kablosuz bağlantıya, yani WiFi ile tablet olsun, telefonlarla bağlanıp, interneti kullanmak istediğimizde, modemin olduğu odadan çıkıp biraz uzaklaşınca, özellikle modeme daha uzak olan yerlerde internette aksamalar, hatta kopmalar oluyor.

Sürekli WiFi bağlantısına baktığımızda, WiFi işaretinin yanında ünlem işareti çıkmış yani internet bağlantısı kopmuş oluyor ve WiFi kapatıp tekrar açtığımda geliyor.

Televizyonumuz akıllı olmadığı için, android box aldım. YouTube'dan bir şeyler izlemek istediğimde bile, hemen yan taraftaki odada/salonda bulunan, android box'da bile kopukluklar oluyor ve internet verimli yansımıyor. Daha iyi hızlarda ve daha iyi çekim gücüne sahip değil demek istiyorum.
Yani uzanıp, bir YouTube'da içerik izleyecekken bile kan kusuyorum.

TurkNet GigaFiber'e geçtiğimizde gelen ekiplerin kurulum yaparken bize getirdiği modem ve modemin yanında bir küçük kutu daha var GPON deniyor sanırım bilmiyorum. Sizlere bunu görsel olarak yüklüyorum:

Modemimiz mi yetersiz? Mesh sistemi gibi zahmetli bir şey yerine, sadece modem satın alarak bu sorunu çözebilir miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

@PolluxVega Hocam, kusura bakmayın. Konunuzu kirletmiş oldum. Pek yazan olmamış diye ben de yardım almak istedim.

Dosya Ekleri

• modemlerim.jpg
    modemlerim.jpg
    123,5 KB · Görüntüleme: 33
Hocam, ben TurkNet GigaFiber kullanıyorum. TurkNet GigaFiber'e geçtiğimden beri, 2+1 70-75m karelik evde, modemin olduğu odadan dışarı çıkınca, sinyalde kopukluklar oluyor, ve Wi-Fi bağlantısı kopabiliyor.

Yani bilgisayarda, Ethernet kablosuyla, kablolu bir şekilde bağlandığımız için hiçbir sorun yok ve 950 download 950 upload hız alıyoruz.

İş kablosuz bağlantıya, yani Wi-Fi ile tablet olsun, telefonlarla bağlanıp, interneti kullanmak istediğimizde, modemin olduğu odadan çıkıp biraz uzaklaşınca, özellikle modeme daha uzak olan yerlerde internette aksamalar, hatta kopmalar oluyor.

Sürekli Wi-Fi bağlantısına baktığımızda, Wi-Fi işaretinin yanında ünlem işareti çıkmış yani internet bağlantısı kopmuş oluyor ve Wi-Fi kapatıp tekrar açtığımda geliyor.

Televizyonumuz akıllı olmadığı için, Android box aldım. YouTube'dan bir şeyler izlemek istediğimde bile, hemen yan taraftaki odada/salonda bulunan, Android Box'da bile kopukluklar oluyor ve internet verimli yansımıyor. Daha iyi hızlarda ve daha iyi çekim gücüne sahip değil demek istiyorum.
Yani uzanıp, bir YouTube'da içerik izleyecekken bile kan kusuyorum.

TurkNet GigaFiber'e geçtiğimizde gelen ekiplerin kurulum yaparken bize getirdiği modem ve modemin yanında bir küçük kutu daha var GPON deniyor sanırım bilmiyorum. Sizlere bunu görsel olarak yüklüyorum:

Modemimiz mi yetersiz? Mesh sistemi gibi zahmetli bir şey yerine, sadece modem satın alarak bu sorunu çözebilir miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

@PolluxVega hocam, kusura bakmayın. Konunuzu kirletmiş oldum. Pek yazan olmamış diye ben de yardım almak istedim.

Hocam yaşadığınız soruna bakarsak modem kaynaklı olabilir. Farklı bir modem ile deneyebilirsiniz.

Hocam yaşadığınız soruna bakarsak modem kaynaklı olabilir. Farklı bir modem ile deneyebilirsiniz.
1) Yani sadece bir modem alarak sorunu çözebilirim o halde değil mi hocam?

2) İkinci sorum: 1000 Download/1000 Upload hızı karşılayacak ve 2.000-2.500 TL civarlarında, herhangi bir sorunu olmayan ve çekim gücü/sinyal gücü iyi olan bir modem öneriniz var mıdır?

3) Küçük kutuya dokunmaya gerek yok, büyük olanın yerine bir modem almam gerekiyor değil mi hocam?

Kullandığım modem ve GPON gibi bilgiler aşağıdaki görselde:

1742344890050.png

1) yani sadece bir modem alarak sorunu çözebilirim o halde değil mi hocam?

2) ikinci sorum: 1000 Download/1000 upload hızı karşılayacak ve 2.000-2.500 TL civarlarında, herhangi bir sorunu olmayan ve çekim gücü/sinyal gücü iyi olan bir modem öneriniz var mıdır?

3) küçük kutuya dokunmaya gerek yok, büyük olanın yerine bir modem almam gerekiyor değil mi hocam?

Kullandığım modem ve GPON gibi bilgiler aşağıdaki görselde:

Eki Görüntüle 2448952

Küçük kutu dediğiniz ONT oluyor. Ona dokunmaya gerek yok. Modem önerisi için yeni konu açabilirsiniz.

Bilgisayara kablo üzerinden bağlanıyorum Wi-Fi için düşünüyorum. Router da olur yeter ki güçlü bir sinyal verecek cihaz olsun, mesh sistemi nasıl oluyor menzil genişletici gibi bir şey mi daha önce denedim öyleyse, sürekli karışıklık oldu bir modeme bir genişleticiye bağlanıyordu telefonlar

Bilgisayara kablo üzerinden bağlanıyorum Wi-Fi için düşünüyorum. Router da olur yeter ki güçlü bir sinyal verecek cihaz olsun, mesh sistemi nasıl oluyor menzil genişletici gibi bir şey mi daha önce denedim öyleyse, sürekli karışıklık oldu bir modeme bir genişleticiye bağlanıyordu telefonlar.

Hocam kısaca Wi-Fi'nin çekmediği yerlere birden fazla cihazın birbirine bağlanarak en az kayıpla internete ulaşmasını sağlayan bir sistem. Daha çok 2-3 katlı büyük evlerde falan tercih ediliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı