2.000 TL'ye modem önerisi

Bütçe
2000

boraygulpinar

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar, selam.

Altyapım VDSL destekliyor. Aktif olarak Türk Telekom’un ZyXEL VMG3313-B10A model modemini kullanıyorum. Çok fazla lag spike ve Wi-Fi ile internete bağlanma sorunu yaşıyorum. 15 yıllık bir modem olduğu için de değiştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçe de tercih edilebecek güzel bir modem. Genel olarakta özellik olarak dolu akakçe tarafından en uygunu ve indirimli olan şuanda bu satıcı.

Bütçeniz esnerse Keenetic Extra DSL tavsiye ederim. Farka kesinlikle değer. Bu bütçede alınabilecek en iyi modemdir bana göre.

Maalesef o kadar esnetemem.

Modeminin yanına router alıp OpenWrt kurup Ethernet ile modeme bağlayıp interneti router üzerinden kullanmanı öneririm ben bu şekilde kullanıyorum SQM kullanıp Bufferbloat sorununu da çözdüm mükemmel oldu.

.

Dosya Ekleri

• 20251006_143541.jpg
    134,1 KB · Görüntüleme: 7
İleride fibere geçersem değiştirmem gerekir mi?

Fİber desteği var. Ancak fiber konusunda bu ürünü önermem. Yani ömürlük cihaz olarak benim kullandığım ileride de kullanılabilecek Keenetic Hopper modelini öneririm. Ama bu cihaz da fiyatına göre fiyat performans olan kronik sorunları V1 v2'ye göre neredeyse olmayan bir cihaz. Fiber için de kullanılır ancak nasıl bir performans beklediğin önemli. Örnek veriyorum senin için önemli olan bilgisayara Ethernet üzerinden 1000 Mbps gibi bir değer versin yeter diyorsun her türlü verir. Fakat Wi-Fi kanallarında bu durum geçerli değil. Eğer 100-200Mbps fiber internetten bahsediyorsan bu modem de özellikle ev kullanıcısı için yeterli. Piyasa da bu modemle alakalı detaylı videolar mevcut. Almadan önce izleyebilirsin aklına bir şey takılırsa yardımcı olmaya çalışırım. Ama her türlü şimdi ki rezalet modeminden 10 kattan fazla performans alırsın.

Keenetic Hooper modeli biraz tuzlu geldi şuanlık, fiber konusu ise şu şekilde yaşadığım sokağa fiber döşendi, karşı apartmanlarda fiber var hatta fiber borusu benim kapımın önünden çıkıyor fakat benim apartmanımın olduğu sıraya fiber çekilmedi, o yüzden ne zaman halledilir fiber işi hiçbir fikrim yok.

Fibere geçme ihtimalin varsa benim attığım cihazı kullanabilirsin hem Wi-Fi 6 hem OpenWrt destekliyor.
Modemim eski bunu kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım acaba ?

Kablolu da kullanırken kopma olmuyorsa hayır yaşamazsın benim modemde eski 6 yıl önce 2.el olarak almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…