Kablolu kullanırken herhangi bir kablo kullanmıyorum, peki bu Router'i nasıl kullanıyoruz hiçbir fikrim yok.
Telefon çıkışını modeme bağladıktan sonra modemi bu routera bağlayıp Ethernet kablosunu Router'dan mı çekiyorum?
Kablolu kullanırken herhangi bir kablo kullanmıyorum, peki bu Router'i nasıl kullanıyoruz hiçbir fikrim yok.
Telefon çıkışını modeme bağladıktan sonra modemi bu routera bağlayıp Ethernet kablosunu Router'dan mı çekiyorum?
ZyXEL VMG3313-B10a model modem kullanıyorum dediğim gibi. Türk Telekom takmıştı bana zamanında, büyük ihtimal eskiden kullanılmış ve çok eski bir modem.
Bu router ile hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanabilirim doğru mu anladım?
ZyXEL VMG3313-B10a model modem kullanıyorum dediğim gibi. Türk Telekom takmıştı bana zamanında, büyük ihtimal eskiden kullanılmış ve çok eski bir modem.
Bu router ile hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanabilirim doğru mu anladım?
Keenetic Hooper modeli biraz tuzlu geldi şu anlık, fiber konusu ise şu şekilde yaşadığım sokağa fiber döşendi, karşı apartmanlarda fiber var hatta fiber borusu benim kapımın önünden çıkıyor fakat benim apartmanımın olduğu sıraya fiber çekilmedi, o yüzden ne zaman halledilir fiber işi hiçbir fikrim yok.
Fiber çekilmiş zaten. Yakın zamanda gelir. Bu durumda router almak daha mantıklı. Arkadaşın attığı model özellik olarak güzel. Benim attığım ürün modem router olarak kullanılıyor zaten dediğim gibi. Ama fiber için pek önermem. Özellikle 1000 Mbps gibi bir fiber altyapından bahsediyorsak. Onun dışında ben modem alayım dersen attığım ürün alınır sonradan da yine kullanırsın. Fiber de Pişman edecek bir ürün değil fakat sadece yüksek hızlarda daha iyi performans almak için router almak daha mantıklı.
Yapabilirsin çok kolay ben sana yardımcı olurum ama cihazı aldığında cihazı kurarken kesinlikle güncelleme yoksa OpenWrt'yi kurarken zorlanırsın cihazı sadece kur ve bir şeye dokunma.