2+1 ev için 25.000-40.000 TL klima önerisi

wabalaoq

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, sadece tek bir odayı değil bütün evi (tuvalet, banyo ve mutfak hariç) soğutması için bir klima düşünüyoruz, ufak bir araştırma sonucunda biraz fiyat performans olması açısından Arçelik veya Vestel düşünüyoruz. İnernetten sipariş vereceğiz.

12.000BTU ve 18.000 BTU arasında 10bin TL gibi bir fark var, bu aradaki BTU farkı, fazladan vereceğimiz 10bin TL için değer mi ve 12.000 BTU 2+1 bir evi soğutur mu? Çok fazla elektrik faturası gelmeden, günde sadece 3-4 saat çalıştırılacak, akşamları balkon.

Bütün önerilerinize ve fikirlerinize açığım. 25.000-40.000 TL arası bütçe mevcut. Mantığa, kaliteye, işleve göre 40.000TL'ye çıkabiliriz ama ilk tercih tabii ki 30 bin TL'lik bir ürünün 2+1 evi soğutabilmesi.

Arçelik ekolojik inverter alabilirsiniz. Kaç metrekare alan?

Bütün ev 130 M.2 olarak geçiyor ancak, mutfak, banyo, tuvalet, yatak odası kullanılmayacak yani 50-60 M.2 olarak cevap verebilirim bu soruya. Amacım her yer soğuk olsun değil ancak 50-60 M.2 alan en azından 20-25 derece olabilsin.

Bütün ev 130 M.2 olarak geçiyor ancak, mutfak, banyo, tuvalet, yatak odası kullanılmayacak yani 50-60 M.2 olarak cevap verebilirim bu soruya. Amacım her yer soğuk olsun değil ancak 50-60 M.2 alan en azından 20-25 derece olabilsin.

Eğer takacağınız yerden mesela örnek olarak takacağınız yer oturma odasıdır kapıya üfleyecek şekilde taktırırsın diğer soğumasını istediğin yerleri öyle havayı yönlendirerek biraz soğutabilirsin. Ama soğuk olmasını istediğin yerlerin arasında soğuk havanın yani klimanın üfleme menzili yetersiz kalıyorsa bence 1 tane büyük almak yerine 2 tane küçük klima da alabilirsin.

Kendim planladığınız şekili göremiyorum bu yüzden çok iyi anlatamadıysam siz Arçelikten keşif ekibi isteyin onlar size fikir verir.

Eğer takacağınız yerden mesela örnek olarak takacağınız yer oturma odasıdır kapıya üfleyecek şekilde taktırırsın diğer soğumasını istediğin yerleri öyle havayı yönlendirerek biraz soğutabilirsin. Ama soğuk olmasını istediğin yerlerin arasında soğuk havanın yani klimanın üfleme menzili yetersiz kalıyorsa bence 1 tane büyük almak yerine 2 tane küçük klima da alabilirsin.

Kendim planladığınız şekili göremiyorum bu yüzden çok iyi anlatamadıysam siz Arçelikten keşif ekibi isteyin onlar size fikir verir.
Teşekkürler, klima aldıktan sonra konuyu devam ettireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı