2+2 GB RAM 2+4 GB Yapılırsa Sorun Olur Mu?

CT Fletcher

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, eski nadir kullanılan bilgisayarımızda 2+2 GB DDR3 bellek bulunuyor. Toplam 2 bellek yuvası var anakartın. Şimdi ben 4GB DDR3 bellek buldum. Eski 2 GB belleklerden birini çıkartıp bu 4 GB belleği taktım. Fakat bana performans eskiye göre düştü gibi geldi. Sizce performansın düşme ihtimali var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM MHz ne kadar ve uyumlu mu tam olarak?

4GB RAM'in yeteceği uygulamalarda çift kanal çalışmadığı için performans düşmüş olabilir. 4 üzeri RAM gereksinimlerinde artmış olması lazım. Taktığınız RAM'in MHz-CL değerleri aynı mı? BIOS'tan MHz ayarı yaptınız mı?

Düşme ihtimali var evet. Çünkü 2+2 iken çift kanal olarak çalışıyor fakat 2+4 olduğu zaman işlemciniz Intel ise flex modda, AMD ise iki tane tek kanal modül olarak çalışır.

RAM'ların MHz ve CL değerleri aynı mı? MHz ayarını yaptınız mı? İşlemci AMD mi Intel mi?

Bilgisayarın işlemcisi İntel. CPU-Z programıyla RAM bilgilerine baktım.
DDR3, 6GB, Channel: Dual, DC Mode: Symmetric
Slot 1: PC3-10700 (667 MHz) 4GB, Ranks: Dual
Slot 2: PC3-10700 (667 MHz) 2GB, Ranks: Dual

Herhangi bir ayar yapmadım, tek yaptığım 2GB'lık RAM'lerden birini çıkartıp 4GB RAM takmak oldu. Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…