2-3 saniyelik donma nasıl çözülür?

Gourbel

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü, oyun fark etmiyor. Bazen 2-3 saniye boyunca, bazen 4-5, bazen 1 saniyeden kısa süreliğine pc donuyor. Ve sesler de dahil her şey takılıyor, donma geçince kaldığı yerden devam ediyor. SSD markam Adata SU630 240GB. 1 yıldır falan kullanıyorum sanırım. Bir de HDD var, Seagate 1TB fakat Windows SSD'ye kurulu. SSD yokken böyle bir sorun yoktu. SSD alıp kullanmaya başladıktan 3-5 ay sonra başladı bu sorun. Ve donma başladığı an, bilgisayardan da ses geliyor. Donma geçince ses de kesiliyor. Sesi nasıl tarif edeyim bilemiyorum, böyle disk sesi gibi, uğultulu, kalın bir ses. SSD hızlandırmak için her şeyi denedim, çözülmedi. HD Tune programından Error testi de yaptım. Sıkıntı çıkmadı, sorunu tam teşhis edebilecek varsa yazarsa çok memnun olurum, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    19 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Emir möderatörün dediği gibi SSD sorunlu yani kronik sorunlu. Başka bir SSD almanızı tavsiye eder ve alana kadar HDD'de kullanmanızı tavsiye ederim. 'SSD önerisi' başlığı konu açabilirsini fakat ben Patriot Burst öneririm.

Sıkıntılı bir SSD. Error Scan testinden sorunsuz geçen bir SSD illa sağlıklı çalışacak diye bir şey yok. Sistemi geçici olarak HDD'ye kurup test edin.

Hocam Emir möderatörün dediği gibi SSD sorunlu yani kronik sorunlu. Başka bir SSD almanızı tavsiye eder ve alana kadar HDD'de kullanmanızı tavsiye ederim. 'SSD önerisi' başlığı konu açabilirsini fakat ben Patriot Burst öneririm.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı