2.300 TL Sistem toplama

Sistem iyi mi?

• Hayır.

Oy: 0 0,0%
  • Evet güzel olmuş.

Oy: 1 50,0%
  • Hayır, fakat şöyle bir eksiği var;...

Oy: 1 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2

AlpNarcıkara

Hectopat
Yer
Gaziemir, İzmir
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, yeni yıla doğru yeni mimarili işlemcilerin çıkacağı tarihe doğru bir sistem toplamak istiyorum. Oyuncu sistemi olucak. Şuan ki aklımdaki sistem;
CPU : Intel i3 6100 düşünüyorum. Fakat salt 2 çekirdeği bulunduğu için endişelerim var ne kadar idare edebilirim bu işlemci ile veya Kabylake mimarisi ile çıkıcak salt 4 çekirdeği bulunan işlemci mi almalıyım ? Fiyatları çok uçuk olur mu?

GPU : Nvidia GTX 1050Ti

RAM : Kingston 16 GB 2133MHz bellek

SSD : Samsung 750 Evo 120 GB

ANAKART : Gigabyte H110M S2-V. Giriş seviyesi bir anakart tercih ettim çünkü bütçem dar ve anakarta bi dünya para vermek istemiyorum, bu anakart iyi midir? Ne kadar idare edebilirim bu anakartla ?

KASA : Corsair Carbide 100R. Genelde bu fiyat segmentinde (100-200TL arası) Zalman Z3 Plus tercih ediliyor ama hem tasarımı hoşuma gitmedi hem de tek USB3.0 portu var. 100R iyi midir?

PSU : PSU olarak Nagas 500W 80+ Bronze sertifikalı bir psu tercih ettim. Bu marka pek bilinmiyor, kullanan arkadaşlar varsa yorum olarak yazabilirse çok sevinirim. Nagas güvenilir midir? Fiyatı diğerlerine göre epey ucuz 160 lira civarında sanırım. Bu sisteme 500W yeterli olucak mıdır?

İstiyorum ki bir kez kasa toplayayım, 1-2 sene bişey eklemeden devam edeyim. Bu sistem ile mümkün müdür? Bu sistem beni kaç yıl idare eder?

Toplam fiyat: 2.300 Lira civarı

Son olarak, tek endişem i3 6100 çünkü salt 2 çekirdeği var. Yorum atan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kardeşim i3 6100 güçlü bir işlemcidir çift çekirdek ama 4 çekirdek gibi çalışır tabi tam orijinal gibi olmasa da. Hemen hemen herkes memnun işlemciden bende o tarz bir sistem toplayacağım bu ay. Anakarta bende fazla para vermek istemiyorum bu h110m yeterli olur ilerde i5 falan yaparsın sıkıntı olmaz. Benim toplamayı düşündüğüm sistem resimdeki gibi, acaba PSU'lu ucuza kasa alıp anakartı B150 mi yapsam diyorum.
Screenshot_2016-11-10-22-34-03-1.png

Selamlar arkadaşlar, yeni yıla doğru yeni mimarili işlemcilerin çıkacağı tarihe doğru bir sistem toplamak istiyorum. Oyuncu sistemi olucak. Şuan ki aklımdaki sistem;
CPU : Intel i3 6100 düşünüyorum. Fakat salt 2 çekirdeği bulunduğu için endişelerim var ne kadar idare edebilirim bu işlemci ile veya Kabylake mimarisi ile çıkıcak salt 4 çekirdeği bulunan işlemci mi almalıyım ? Fiyatları çok uçuk olur mu?

GPU : Nvidia GTX 1050Ti

RAM : Kingston 16 GB 2133MHz bellek

SSD : Samsung 750 Evo 120 GB

ANAKART : Gigabyte H110M S2-V. Giriş seviyesi bir anakart tercih ettim çünkü bütçem dar ve anakarta bi dünya para vermek istemiyorum, bu anakart iyi midir? Ne kadar idare edebilirim bu anakartla ?

KASA : Corsair Carbide 100R. Genelde bu fiyat segmentinde (100-200TL arası) Zalman Z3 Plus tercih ediliyor ama hem tasarımı hoşuma gitmedi hem de tek USB3.0 portu var. 100R iyi midir?

PSU : PSU olarak Nagas 500W 80+ Bronze sertifikalı bir psu tercih ettim. Bu marka pek bilinmiyor, kullanan arkadaşlar varsa yorum olarak yazabilirse çok sevinirim. Nagas güvenilir midir? Fiyatı diğerlerine göre epey ucuz 160 lira civarında sanırım. Bu sisteme 500W yeterli olucak mıdır?

İstiyorum ki bir kez kasa toplayayım, 1-2 sene bişey eklemeden devam edeyim. Bu sistem ile mümkün müdür? Bu sistem beni kaç yıl idare eder?

Toplam fiyat: 2.300 Lira civarı

Son olarak, tek endişem i3 6100 çünkü salt 2 çekirdeği var. Yorum atan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bunca zaman beklemişken; KabyLake işlemcilerin çıkmasını bekle, ardından sana ona göre sistem kuralım derim.

Kardeşim i3 6100 güçlü bir işlemcidir çift çekirdek ama 4 çekirdek gibi çalışır tabi tam orijinal gibi olmasa da. Hemen hemen herkes memnun işlemciden bende o tarz bir sistem toplayacağım bu ay. Anakarta bende fazla para vermek istemiyorum bu h110m yeterli olur ilerde i5 falan yaparsın sıkıntı olmaz. Benim toplamayı düşündüğüm sistem resimdeki gibi, acaba PSU'lu ucuza kasa alıp anakartı B150 mi yapsam diyorum. Eki Görüntüle 199421
Anakartı yükseltmek için; PSU gibi önemli bir bileşenden kısmayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı