2.4 GHz ve 5 GHz farkları nedir?

Ashhuii

Centipat
Merhaba. Bugün yeni modeme geçiş yaptık eskisi bozulduğu için. Modemin üstünde bir 2.4 GHz bir de 5 GHz yazıyor. Modemi kuran eleman kablosuz bağlantı için 2.4 GHz seçin dedi (Kablosuz bağlanırken 2 tane internet gözüküyor). Ben bir de bilgisayarıma kablo ile bağlanıyorum, kablo 2.4 mü yoksa 5 GHz olarak mı bağlanıyor? (Fotoğrafta 2.4 GHz ışığı yanmıyor, normalde yanıp sönüyor)

Dosya Ekleri

• IMG_3148.jpeg
    IMG_3148.jpeg
    96,4 KB · Görüntüleme: 158
Son düzenleyen: Moderatör:
5GHz daha iyidir fakat daha kısıtlı bir alana Wi-Fi verebilir. 2.4GHz biraz daha yavaştır fakat daha uzağa Wi-Fi verebilir. Wi-Fi 5 daha hızlıdır fakat bağlantı hızı zayıfladığında telefon otomatik 2.4 GHz'ye geçiş yapıyor. 5GHz 1300, 2.4GHz 600 Mbps'ye kadar sınırı vardır.

Merhaba. Bugün yeni modeme geçiş yaptık eskisi bozulduğu için. Modemin üstünde bir 2.4 GHz bir de 5 GHz yazıyor. Modemi kuran eleman kablosuz bağlantı için 2.4 GHz seçin dedi (kablosuz bağlanırken 2 tane internet gözüküyor). Ben bir de bilgisayarıma kablo ile bağlanıyorum, kablo 2.4 mü yoksa 5 GHz olarak mı bağlanıyor? (fotoğrafta 2.4 GHz ışığı yanmıyor, normalde yanıp sönüyor)

Frekans arttıkca bağlantı hızı artar ancak Wi-Fi çekim alanı küçülür ve dalgalanma olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı