2 - 4 TB SATA veya M.2 SSD önerisi

Bütçe
10000

nurullah2546542

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX II
Başlıkta da belirttiğim gibi, SSD alacağım elimde 1TB var fakat yedeklerle beraber istediğim oyunları yükleyemiyorum ve elimde yeterince klip tutamıyorum. Ne almamı önerirsiniz? 10K bütçem var şu anlık. 10K üstüne ancak taksitle çıkabilirim.

Son düzenleme:
Aynı şekilde SATA olanı var mı? Anakartımda tek port var ve diğer m2yide kullanmak istiyorum.
2TB+2TB alırsanız buna bakabilirsiniz:

Geldiği zaman şu rehber ile kontrolcüsüne bakın tabiki:
SM2256H ve DRAM gelmezse iade edin.

MSI B450M-A PRO MAX II ;
"1x M.2
M.2_1 Source (From CPU) supports up to PCIe 3.0 x4 / SATA mode, supports 2280/2260/2242 devices
4x SATA 6G"*

Anakartın PCIe 3.0 x4 bant genişliğine sahip. Fakat güncel M.2 SSD'de takabilirsin sistemine. Bütçen güzel, çok yazma/okuma işlemi , sil-yükle yapıyorsan ve uzun süre kullanacaksan, dosyalarımda güvende kalsın ayrıca sıkıntılı işletim sistemi problemlerinden yazılımsal oalrak etkilenmek istemiyorsan; Önerim Samsung.

Önerdiklerim Gen4 Pcie 4.0 destekli. PCIe 3.0'dan dolayı hız düşmesi yaşayacaksın. Fakat güncel SSD almak daha mantıklı.

Samsung 990 PRO – 2TB 8600₺ (Üst tepe model ve marka. Yeni bir anakart'a geçince direkt kullanılırsn. Bizzat Yıllardır Samsung SSD'ler kullanırım, proje ve veri güvenliği ve çoklu yazma işlemlerinde sağlamlığı ile ünlü. Yazılımsal hatalardan hiç etkilenmedim. Kontrolcü ve NAND bellek Samsung’un kendi üretimi. Bu yüzden bana daha çok güven veriyor.

WD Black SN850X – 2TB 9070₺ (Sandisk in-house kontrolcü, DRAM'li isteğe bağlı heatsinkli model mevcut. Bizzat kullanmadım ama Samsung'dan sonra güvenle tercih edeceğim bir model olabilir. Oyun ve diğer işler için, ama ticari proje işlerim kesinlikle Samsung. :D )

Kingston KC3000 – 2TB 8329₺ (Phison E18 + TLC + DRAM , çokca reddit'te tavsiye edildiğini gördüm. Detaylı bilgim yok ama.

3 Modelde güzel, 4TB modelleri fiyat artıyor, önerim Samsung 990 Pro olur. Uzun ara bu sistemde kalacaksan ve taksitli almayı düşünüyorsan 4TB al. 2 TB modeli için: 1 200 TBW, 4 TB modeli için: 2 400 TBW (Samsung 980Pro)

Veya ileride Gen5 sisteme geçersen en iyisi diye düşünürsen Samsung 9100Pro'da takabilirsin. Dediğim gibi hızı Pcie 3.0 x4 düşürecek ama ne takarsan tak alabiliceğin hız limiti bu.

Son düzenleme:
2TB+2TB alırsanız buna bakabilirsiniz:

Geldiği zaman şu rehber ile kontrolcüsüne bakın tabii ki:
SM2256h ve DRAM gelmezse iade edin.

2+2 olarak almayı planlamıyorum aslında. Elimde 1TB M.2 SSD var zaten, ya onu değişeceğim ya da yanına 2 veya 4TB'lık bir SATA SSD koyup kullanacağım. Yine de elimdeki M.2'ye de bu konudaki işlemi yapıp ona göre mi SATA SSD almalıyım? Bu konularda çok bilgim yok o yüzden soruyorum kusura bakmayın.

2+2 olarak almayı planlamıyorum aslında. Elimde 1TB M.2 SSD var zaten, ya onu değişeceğim ya da yanına 2 veya 4TB'lık bir SATA SSD koyup kullanacağım. Yine de elimdeki M.2'ye de bu konudaki işlemi yapıp ona göre mi SATA SSD almalıyım? Bu konularda çok bilgim yok o yüzden soruyorum kusura bakmayın.
4TB SATA modeli yok ne yazıkki, anca 2TB var. Bu dediğim işlem ise SSD donanımı öğrenmek için, merak ediyorsanız modeli söyleyin yada bizzat uygulama ile bakabilirsiniz.

Sizden isteme sebebim ise SA510'nun 240-960GB modellerinde çöp donanım kullanıp, 2TB modelinde farklı donanım kullanması. Emin olmanız için talep ettim. SSD Plus gibi modellerde de bu tarz durum var mesela.

4TB SATA modeli yok ne yazık ki, anca 2TB var. Bu dediğim işlem ise SSD donanımı öğrenmek için, merak ediyorsanız modeli söyleyin ya da bizzat uygulama ile bakabilirsiniz.

Sizden isteme sebebim ise SA510'nun 240-960GB modellerinde çöp donanım kullanıp, 2TB modelinde farklı donanım kullanması. Emin olmanız için talep ettim. SSD Plus gibi modellerde de bu tarz durum var mesela.

https://www.itopya.com/goodram-1tb-px700-gen4x4-m2-2280-nvme-ssd-7400mb-okuma-6500mb-yazma_u24751 benim M.2 SSD bu. Şu ana kadar sorun yaşamadım. O yüzden de yanına SATA koymak daha mantıklı geliyor şu anda değiştirmektense. Üstte arkadaşın attığı Kioxia marka olan nasıldır? 6 ay peşin fiyatına taksit olduğu için bütçemi de çok zorlamıyor. Ekstra olarak da 4TB zaten.

Orta-üst segment diyebileceğimiz, depolama için uygun bir model. Pek esprisi yok, sıradan bir SSD. DRAM'i de yok. Bu fiyata asla alınmaz ama 3000-3500TL bandında olsa SN7100 gibi modellere rakip olur.

Üstte arkadaşın attığı Kioxia marka olan nasıldır? 6 ay peşin fiyatına taksit olduğu için bütçemi de çok zorlamıyor. Ekstra olarak da 4TB zaten.
DRAM'li ve BICS5 NAND ile geliyor. PX700'den DRAM'i olduğu için daha üst segment sayılır. Şahsen pek önermem, Innogrit markasının IG5236 kontrolcüsü geldiği için. Reddit'te ve forumda kullanan insanlar şikayetçi değiller bu model hakkında, temiz diyorlar.
Genede zamanında bu kontrolcüyü kullanan Adata S70 gibi modeller çöp oldu.

Tabi en ucuz iyi alternatif 990 Pro bile 15 bin TL olduğu için birşey diyemiyorum:

DRAM'siz modellerde var, depolama için uygun olurlar ama 4TB için DRAM'siz model hız istikrarı ve performans olarak çok sağlıklı olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı