MSI B450M-A PRO MAX II ;
"1x M.2
M.2_1 Source (From CPU) supports up to
PCIe 3.0 x4 / SATA mode, supports 2280/2260/2242 devices
4x SATA 6G"*
Anakartın PCIe 3.0 x4 bant genişliğine sahip. Fakat güncel M.2 SSD'de takabilirsin sistemine. Bütçen güzel, çok yazma/okuma işlemi , sil-yükle yapıyorsan ve uzun süre kullanacaksan, dosyalarımda güvende kalsın ayrıca sıkıntılı işletim sistemi problemlerinden yazılımsal oalrak etkilenmek istemiyorsan; Önerim Samsung.
Önerdiklerim Gen4 Pcie 4.0 destekli. PCIe 3.0'dan dolayı hız düşmesi yaşayacaksın. Fakat güncel SSD almak daha mantıklı.
Samsung 990 PRO – 2TB 8600₺ (Üst tepe model ve marka. Yeni bir anakart'a geçince direkt kullanılırsn. Bizzat Yıllardır Samsung SSD'ler kullanırım, proje ve veri güvenliği ve çoklu yazma işlemlerinde sağlamlığı ile ünlü. Yazılımsal hatalardan hiç etkilenmedim. Kontrolcü ve NAND bellek Samsung’un kendi üretimi. Bu yüzden bana daha çok güven veriyor.
WD Black SN850X – 2TB 9070₺ (Sandisk in-house kontrolcü, DRAM'li isteğe bağlı heatsinkli model mevcut. Bizzat kullanmadım ama Samsung'dan sonra güvenle tercih edeceğim bir model olabilir. Oyun ve diğer işler için, ama ticari proje işlerim kesinlikle Samsung.

)
Kingston KC3000 – 2TB 8329₺ (Phison E18 + TLC + DRAM , çokca reddit'te tavsiye edildiğini gördüm. Detaylı bilgim yok ama.
3 Modelde güzel, 4TB modelleri fiyat artıyor, önerim Samsung 990 Pro olur. Uzun ara bu sistemde kalacaksan ve taksitli almayı düşünüyorsan 4TB al. 2 TB modeli için:
1 200 TBW, 4 TB modeli için:
2 400 TBW (Samsung 980Pro)
Veya ileride Gen5 sisteme geçersen en iyisi diye düşünürsen Samsung 9100Pro'da takabilirsin. Dediğim gibi hızı Pcie 3.0 x4 düşürecek ama ne takarsan tak alabiliceğin hız limiti bu.