2.4 ve 5GHz ayrı olmak zorunda mı?

halilgurbuz

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Evde fiber internet var. Tekekomun verdiği ZTE router yakın zamanda arızalandı. Bende kayıt açtım. Gelip modemi değiştirdiler ZyXEL EX3501-T0 model bir router bıraktılar. Wi-Fi 6 destekliyor.

Sorun şu. Eski router da 2.4 ve 5GHz birleştirip tek isimde yayın yapar halde internete çıkarken hiç sorun yoktu. Bu yeni router da 2.4 ve 5GHz birleştirip tek isimde yayın yapınca nedense internete çıkamıyor. Mecbur 2.4 ve 5GHz ayrı yayın yaptırıyorum. Çözüm öneriniz var mıdır? Fikirlerinizi rica ediyorum.

İnternete çıkamıyor derken? Wi-Fi falan mı gözükmüyor?

Hayır.
Wi-Fi bağlanıyor. Ama internete çıkmak isteyince internet yokmuş gibi davranıyor. Mesela örnek vereyim. Bir tarayıcı açtım ve herhangi bir siteye gitmek istedim diyelim, siteyi çözemiyor. İnternet yokmuş gibi hata veriyor. Ya da telefonda Play Store'a girip bir şey indirmeye çalışıyorum. Wi-Fi bekleniyor diyor. En basit örnek oakla Speedtest sitesine yada uygulamasına giriyorum. Sağlayıcı ya da site bulunamıyor diye hata veriyor. Ama eğer 2.4 ve 5GHz ayrı ayrı yayınla dersem sorun yok. 2.4'ede bağlansam 5'ede bağlansam her türlü internete çıkıyor. Ne zamanki Router'a girip tek isimde her iki frekansı da beraber yayınladım diyelim. O zaman cortluyor.

Modemi resetlemeyi deneyebilirsin. Modemin reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 saniye basılı tut modem resetlenir.

Modemi resetlemeyi deneyebilirsin. Modemin reset tuşuna iğne ya da kürdan ile 10-15 saniye basılı tut modem resetlenir.

Yaptım.
İşe yaramadı.
Wi-Fi dağıtımı ile ilgili bir ayar var muhtemelen ama internette aradım taradım bir şey bulamadım.

Modem arayüzünden Wi-Fi kanalını değiştirmeyi dene.

Denedim. Wi-Fi frekansları birleştirdim. Alt ayarlarda 2.4 için kanal 11 seçtim. 5 için oto bıraktım. Sonuç aynı. İkisi birken internete çıkmadı. Aynı şekilde farklı kombinasyonlar da denedim olmadı. El mahkum ayrı ayrı kullanacağız anlaşılan. ZyXEL desteğe bir ulaşalım bakalım belki bir çözümleri vardır.

Tam komedi ZyXEL topu telekoma attı. Onlarla görüşün diyorlar. Halbuki telefonla arayınca sesli yönlendirme de cihazınız Türk Telekom cihazı ise 1'e basın dedi bastım. Derdimi anlattım. Eleman direk topu tekekoma attı. sanırım eleman mavi donu olanlar kabilesi üyesi. Hasbel kader işe almışlar orada oturuyor gelenleri telekoma şutluyor. Tam rezillik.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…