Çözüm 2.4G USB Dongle tuş kitleme ve yanlış algılama sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar. Kısa bir şeyden bahsetmek istiyorum. Başlığı en anlaşılabilir nasıl koysam bilemedim o yüzden kusura bakmayın. Belki de bir çok kişi bu sorunu yaşadı ve çözümü kendisi deneyerek buldu. Fakat ben bilmeyenler için kısaca yazacağım.

Kısa Açıklama (Çözüm)

Eğer ki kablosuz fareniz/klavyeniz/herhangi bir aygıtınız yanlış algılama yapıyor, işlevini yerine getiremiyor veya bazen sapıtıyorsa bunun genel sorunu USB 3.0 bağlantı noktaları. Eğer ki cihazınızın alıcısını USB 3.0'dan çıkartıp USB 2.0 portuna takarsanız bu sorun düzelecektir.

Uzun Açıklama (Sebebi)

Peki neden böyle oluyor?
Çünkü USB 3.0 portları çalışırken çevresine elektromanyetik parazit yayabiliyor. Bu parazit özellikle 2.4GHz frekansında çalışan kablosuz cihazların sinyalleriyle çakışabiliyor. Kablosuz fare, klavye veya benzeri alıcılar da genelde tam bu frekansı kullandığı için, bağlantıda tutarsızlıklar yaşanabiliyor.

Yani olay cihazda ya da alıcıda değil; doğrudan USB 3.0 portunun yaydığı sinyallerle alakalı. Bu da bazı durumlarda cihazın tepkisiz kalmasına, yanlış tuşa basılmasına ya da bağlantının ara ara kopmasına sebep oluyor.

Bu yüzden, alıcıyı USB 2.0 portuna taktığınızda bu parazit ortadan kalkıyor ve cihazınız olması gerektiği gibi sorunsuz şekilde çalışıyor. Küçük ama etkili bir çözüm. Aslında bazı anakartlarda bunu önlemek için 2 adet USB 2.0 portu en yukarıda konuşlandırılır. Kullanıcının fare ve klavyeyi buraya takması teşvik edilir.

Eğer ki yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi sosyaller dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…